Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-17-2018, 12:56 PM
Ginridge Ginridge is offline
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: United States
Posts: 70
Default Stupid Question of the day

I'm importing 24 tracks of WAV files into a new session from a thumb drive and want to put the files on the Glyph 4TB Studio Raid hard drive I use with my Macbook Pro. So far, the files show up in the session, but are only on the thumb drive and do not show up in the session when I remove the thumb drive. This has to be a simple thing to do, but I haven't figured it yet.

Can someone help me with this?
Reply With Quote
  #2  
Old 04-17-2018, 02:36 PM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,565
Default Re: Stupid Question of the day

Quote:
Originally Posted by Ginridge View Post
I'm importing 24 tracks of WAV files into a new session from a thumb drive and want to put the files on the Glyph 4TB Studio Raid hard drive I use with my Macbook Pro. So far, the files show up in the session, but are only on the thumb drive and do not show up in the session when I remove the thumb drive. This has to be a simple thing to do, but I haven't figured it yet.

Can someone help me with this?
File Menu/Import Audio, choose copy not add.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-17-2018, 02:56 PM
Ginridge Ginridge is offline
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: United States
Posts: 70
Default Re: Stupid Question of the day

Ah, Thanks very much. I knew it had to be simple! I manually dragged the WAV files into the Audio Files section and got it to work that way but will keep this in mind for the future!

For what it's worth, I did search but never did find that info in the pro tools help or the pro tools books I've got.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-17-2018, 03:03 PM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,767
Default Re: Stupid Question of the day

Quote:
Originally Posted by Ginridge View Post
I'm importing 24 tracks of WAV files into a new session from a thumb drive and want to put the files on the Glyph 4TB Studio Raid hard drive I use with my Macbook Pro. So far, the files show up in the session, but are only on the thumb drive and do not show up in the session when I remove the thumb drive. This has to be a simple thing to do, but I haven't figured it yet.

Can someone help me with this?
make sure in Prefs that you have Copy All Audio Files into Session Audio Files folder ...
Attached Images
File Type: jpg PT prefs audio file import.jpg (47.8 KB, 0 views)
__________________
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD -OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 2019.6 last version
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro

Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.14.6 - PT 2019.6 Ended here ..
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro
Reply With Quote
  #5  
Old 04-18-2018, 03:21 AM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,565
Default Re: Stupid Question of the day

Quote:
Originally Posted by Ginridge View Post
I manually dragged the WAV files into the Audio Files section and got it to work that way but will keep this in mind for the future!
I think you'll find that keyboard shortcuts, combined with keyboard navigation of its dialog boxes will be FAR faster than mousing and dragging and dropping. It always is.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-18-2018, 05:12 AM
midnightrambler midnightrambler is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: London, UK
Posts: 2,412
Default Re: Stupid Question of the day

Quote:
Originally Posted by Drew Mazurek View Post
I think you'll find that keyboard shortcuts, combined with keyboard navigation of its dialog boxes will be FAR faster than mousing and dragging and dropping. It always is.
Agree, but what's the keyboard shortcut for "Done" ? I've never found it.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-18-2018, 02:14 PM
AlexLakis AlexLakis is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Annapolis, MD
Posts: 1,288
Default Re: Stupid Question of the day

Quote:
Originally Posted by midnightrambler View Post
agree, but what's the keyboard shortcut for "done" ? I've never found it.
alt-f4.
Reply With Quote
  #8  
Old 04-18-2018, 02:16 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,737
Default Stupid Question of the day

Hahaha yep

Cntrl Q for all you mackies
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #9  
Old 04-18-2018, 02:25 PM
64GTOBOY's Avatar
64GTOBOY 64GTOBOY is offline
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Houston
Posts: 748
Default Re: Stupid Question of the day

ctrl q works on windows also
__________________
Dell XPS 8900 i7-6700K CPU @ 4.00GHz 32 Gig Memory:Seagate 2 TB,1TB,4TB,500gb EVO OS Windows 7 Ultimate
PT 2019.6 Native through A&H Qu-32
Reply With Quote
  #10  
Old 04-19-2018, 03:14 AM
midnightrambler midnightrambler is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: London, UK
Posts: 2,412
Default Re: Stupid Question of the day

Quote:
Originally Posted by YYR123 View Post
Hahaha yep

Cntrl Q for all you mackies
It's cmd-Q actually
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Stupid stupid question but I need to know chicken macOS 2 05-28-2011 08:48 AM
Stupid Question? dR.J Pro Tools M-Powered (Win) 10 12-27-2010 05:46 AM
General Midi Question and another stupid question... imcivor 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 09-04-2007 02:39 PM
Stupid Question cpnraisnuts 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 05-08-2005 10:23 AM
Stupid Question enTRAP 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 06-27-2003 07:06 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:58 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com