Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-25-2020, 09:50 AM
Ginridge Ginridge is offline
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: United States
Posts: 70
Default Upgrading IOS for PT 12

Hi Folks,

I purchased Pro tools 12 when it was still possible do so and am running it on a 2015 Macbook pro. I have kept the same IOS (El Capitan, 10.11.6) since I bought the software since upgrading IOS in previous versions of PT caused massive issues. I'm reaching the point where to do other functions, particularly with Live streaming, I need to move to a higher IOS but am deeply concerned that it will create issues with older files and new ones.

I tried searching the Avid site for info on this, but didn't find anything that could indicate what level IOS PT 12 still worked at. Can anyone shed any light on this??

Thanks very much!
Reply With Quote
  #2  
Old 05-25-2020, 10:47 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 20,195
Default Re: Upgrading IOS for PT 12

PT12 is not supported past High Sierra. Compatibility info here. If you need a current PT version, you need to be on active Support and Update Plan.

Problem is, Avid stopped selling "reinstatement" (of support and update plan) last year so you need to find a dealer that still has old stock. If not, your options are crossgrading to subscription or buying a new license. Do not buy "renewal" (of support and update plan) if you do not have active plan currently.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-25-2020, 12:35 PM
Ginridge Ginridge is offline
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: United States
Posts: 70
Default Re: Upgrading IOS for PT 12

OK, so it seems that I am running PT 12.4.0. I want to upgrade to High Sierra. If I am reading this correctly, I'll need to upgrade PT12 to a higher level as well, but I assume, still a PT12. Is that correct?? If I am right, how can I do that? If not what are my options?
Reply With Quote
  #4  
Old 05-25-2020, 01:15 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 20,195
Default Re: Upgrading IOS for PT 12

Dont remember when the change was made but take a look at your iLok License Manager and details of your PT license. It should say "Release Limit" somewhere and that is the date that determines which PT versions it authorises.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-25-2020, 02:08 PM
Ginridge Ginridge is offline
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: United States
Posts: 70
Default Re: Upgrading IOS for PT 12

I'm not seeing Release Limit in the details section of my I-lok. I have a Deposit Date (12/30/2015@ 5:43 pm). It also shows an expiration date of 12/30/16 @ 5:43 pm. When I click on the refresh button in I-lok manager, it says that the renewal is pending.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-25-2020, 02:55 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 20,195
Default Re: Upgrading IOS for PT 12

It tells me your license is too old. You need to find a reseller that can sell you "reinstatement" (of suport and update plan) which will get your license updated. DO NOT buy a "renewal" code because that will not work if you do not have active support plan.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #7  
Old 05-25-2020, 03:20 PM
Ginridge Ginridge is offline
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: United States
Posts: 70
Default Re: Upgrading IOS for PT 12

OK, If I understand you correctly, I will need to do this BEFORE I can download High Sierra. MY version of PT will not work with high Sierra.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Upgrading from pt9 to pt11 and upgrading macbook pro daylomusic Pro Tools 11 0 12-20-2013 02:35 PM
Upgrading to PT10HD without upgrading to HDX Epik Productions Pro Tools 10 4 10-21-2011 10:50 AM
upgrading to pt9 vin7 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 11-06-2010 10:26 AM
Upgrading interface without upgrading software? michaelkevin 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 09-16-2008 09:37 PM
Will upgrading OSX necessitate upgrading ProTools? OBwan50 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 02-27-2006 01:24 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:25 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com