Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-14-2009, 12:41 AM
gjmunro gjmunro is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Winchester
Posts: 9
Default MBox2 Mini - Upgrade Hardware to MBox2 Pro

Hi.
I am currently running my MBox2 Mini with ProTools v7.4 and everything is stable and working well. I have just purchased an MBox2 Pro and I want to substitute this for the Mini without changing any software.

The manual explains the process for installing the hardware AND the ProTools software but I only want to implement the hardware change. Any tips/tricks for implementing this hardware change without affecting my system stability? Thanks for any help you can give.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-14-2009, 12:52 AM
pianosound pianosound is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Turlock, Central CA
Posts: 911
Default Re: MBox2 Mini - Upgrade Hardware to MBox2 Pro

I don't think that you can change hardware???? I think you would have to download and plug in new hardware at the specific time of the download, (in other words,,,, you gotta start over with new hardware,,, I'm pretty sure anyway??) You can use all the files you have on your audio drive of coarse, just can't swap hardware....... !!????

Mike
__________________
Intel Core i7 4790K 4.0GHz | Asus Z97-Pro LGA 1150 Intel 6Gb | Corsair Vengeance Pro 32GB DDR3 2400 | Asus GT640 Silent 2 GB GDDR3 | Samsung 850 Pro SSD's, WD Caviar Black HDD's | PSU Corsair 750W ATX12V | Windows 10 | Presonus Studio One | 003R PT's 12.8 | Waves Platinum | Ivory/Piano | Berlin Woodwinds, Nocturne Solo Violin | SPITFIRE Solo Strings | EastWest Hollywood Strings, Brass, Pro Drummer, and Stormdrum 2 | VSL | Vienna Ensemble Pro | M-Audio Code 61, FaderPort 8 |
Reply With Quote
  #3  
Old 08-14-2009, 02:07 AM
TCM's Avatar
TCM TCM is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Europe
Posts: 1,508
Default Re: MBox2 Mini - Upgrade Hardware to MBox2 Pro

I have got a 002R and a Mbox mini.
When I got the Mbox Mini, I plugged it in and then "Found New Hardware" should guide you through the driver install.
I definitely didn't do a fresh install of PT.
__________________
002R BLA mod and Mbox mini 2, PT 11.3.2,
HD Native, HD IO 16x8x8, PT 12.4, Win 10 Pro 64, Asrock X99 Extreme6/3.1, i7-6850K, 32 GB Ram, SSD system drive
Reply With Quote
  #4  
Old 08-14-2009, 02:09 AM
BG41 BG41 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 46
Default Re: MBox2 Mini - Upgrade Hardware to MBox2 Pro

Just plug it in and your done. Should automatically load any drivers needed.
__________________
The screams of the wicked haunt my thoughts.
Buried in the depths of Hell, I rule with an iron fist. Cross me, and you mark your downfall.

PC: Intel i7 975 Extreme 3.33Ghz- 12GB Ram
Mac: Intel 8 core Mac Pro- 20GB Ram
Pro Tools Interfaces: PT HD3, 003R+, 003, Mbox Pro, Mbox Micro.
3 C-24's
Icon-D
PT 8
Certified Digidesign Engineer and Instructor
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
If I sell my mbox2 mini - can they upgrade - crossgrade ? clivek 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 02-01-2012 10:51 AM
Mbox2 Mini and Mbox2 Problem foovolta 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 10-06-2010 07:08 AM
My MBOX2 and MBOX2 mini won't work in Europe? jonslaten 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 10 03-25-2009 04:12 PM
Pro Tools Installation Hangs - mbox2 to 003 hardware upgrade Teiko 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 07-22-2007 12:47 AM
Mbox2 mini with 1.43 firmware becomes Mbox2 koka 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 02-11-2007 03:28 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:28 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com