Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-16-2009, 04:15 PM
Kevin Withers Kevin Withers is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 5
Default Can't fade imported tracks

I suspect that this problem has a simple resolution, but being a newb at Pro Tools (LE 7.4) it's got me stumped.

I imported and converted to WAV format some drum tracks that came in AIFF format. Then I recorded several guitar tracks. Everything sounds great except I can't get the drum tracks to fade out at the end. My guitar tracks fade out just fine, but when I try to apply a fade to the drum tracks, I either get the "One or more fade requests are invalid due to insufficient audio data within the fade bounds..." error message, or I don't get an error message at all. When the latter happens, I apply the fade but no fade line appears on the drum tracks, and there's no fading in the playback. The drum tracks are not locked.

I'm running Vista on an HP Pavilion Slimline s3220n PC with a 2.6Ghz AMD Athlon processor and 2GB of RAM. I've got a Mbox 2 Mini.

Thanks in advance!
Reply With Quote
  #2  
Old 06-16-2009, 04:27 PM
rqstudio rqstudio is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 1,322
Default Re: Can't fade imported tracks

Did you do some editing on the end of those drum tracks? Try (and you can group the drums if you like.) highlighting from the end to about an inch back, then consolidate to make sure you have longer files. Then try fading from the end to about 3/4's the way back and see if it works. (increments of size are just an example.)
Reply With Quote
  #3  
Old 06-16-2009, 04:42 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 35,006
Default Re: Can't fade imported tracks

You could also use volume automation to do the fade. Of assign the drum tracks to a stereo bus and use the bus fader automation. There are several ways to skin the digital cat.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #4  
Old 06-16-2009, 07:11 PM
Kevin Withers Kevin Withers is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 5
Default Re: Can't fade imported tracks

Quote:
Originally Posted by rqstudio View Post
Did you do some editing on the end of those drum tracks? Try (and you can group the drums if you like.) highlighting from the end to about an inch back, then consolidate to make sure you have longer files. Then try fading from the end to about 3/4's the way back and see if it works. (increments of size are just an example.)
You're right - I did do some editing on the end of those drum tracks. And your solution worked, too. I'll have to be a little more careful next time.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-16-2009, 07:57 PM
IntelDoc IntelDoc is offline
Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: Monument, Colorado
Posts: 4,193
Default Re: Can't fade imported tracks

Sounds like you had fades on them already when you brought them in possibly?
__________________
MONUMENT SOUND

MONUMENT SOUND ON REVERBNATION

Monument Sound Facebook

"Changing how people hear music one track at a time"
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Imported WAV tracks out of sync Aster Windows 6 03-15-2014 03:12 PM
I Imported stereo tracks , but PT reads as 2 L&R Mono tracks ? Seafoam_Green Getting Started 9 02-01-2014 10:29 PM
mastered tracks imported from cd are WAY hot! tioshi Pro Tools 10 15 12-01-2012 03:50 PM
Trouble with imported tracks justin14 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 03-19-2010 08:36 AM
can hear imported tracks philippebruno Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 02-08-2006 12:33 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:05 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com