Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-11-2010, 08:00 PM
THR33_D THR33_D is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: St. Louis, MO, United States
Posts: 4
Default Clicks and Pops on Audio Input

Just recently built a computer and it's working great, minus one small but very key issue... I can play back old projects, I can import audio, and I can play and record virtual instruments all day. The only problem happens when I try to record audio from a mic or synth. Every 8-10 sec I get a few small pops/clicks on the input and it actually records the pops/clicks. I plug the MBox2 into our old computer and it works fine, so I know it has to be an issue with the new stuff. I tried every single optimization for Windows 7 and the only thing I haven't done is go buy a PCI USB card (which I'm doing this week). So I'm at a loss, so any help from you guys would be awesome, and if you could sent me an email, that would be even better. Anybody had this problem before with the setup below?

thr33_d@hotmail.com

Core i7 860 Processor Boxed Socket 1156
P7P55-M Socket 1156 mATX Motherboard
Caviar Blue 500GB 7,200RPM 3.5" SATA
GH22NS40 SATA Super Multi DVD Rewriter
4GB DDR3-1333 (PC-10666)
Radeon HD 4350 512MB DDR2 PCIe 2.0
CoolMax 500 Watt ATX 12V
Windows 7 Home Premium 64-bit OEM
Reply With Quote
  #2  
Old 08-11-2010, 08:43 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,597
Default Re: Clicks and Pops on Audio Input

I only see a single hard drive and you need 2. What version of PT are you running(needs to be 8.0.4 and properly installed). Try trashing prefs and database files as that often solves odd behavior. I see you have a video card, but I also see mATX and that makes me wonder does this mobo have onboard graphics? If it does, it should to be disabled in BIOS.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 08-11-2010, 10:21 PM
THR33_D THR33_D is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: St. Louis, MO, United States
Posts: 4
Default Re: Clicks and Pops on Audio Input

yeah, I've reinstalled PT several times, 8.0.4, and sorry, yes I have a Mercury Elite Firewire hard drive that I record to, as well as a Seagate USB that we've used with the old computer with no problems too. I'll provide a link to the mobo I have but I don't think it has integrated graphics...

http://www.microcenter.com/single_pr...uct_id=0323773

the mATX is it's just a smaller mobo, I will be installing the PCI USB card this weekend, so any other ideas would be greatly appreciated. This is such a little but huge problem it's extremely frustrating. Thanks ahead of time and again!

D
Reply With Quote
  #4  
Old 08-12-2010, 07:35 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,597
Default Re: Clicks and Pops on Audio Input

Motherboard looks fine. I am also a fan of the Mercury Elite drives. Hope you get it sorted out
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #5  
Old 08-17-2010, 09:54 PM
THR33_D THR33_D is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: St. Louis, MO, United States
Posts: 4
Default Re: Clicks and Pops on Audio Input

A SIIG PCI USB card fixed it. Plugged both the Mbox2 and my USB hard drive into the SIIG and it's working great, I'll do a DVerb test someday to post on here. Thanks to all, so effin sweet that it's all good now!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Audio glitches, 'clicks pops' Krawczik Pro Tools TDM Systems (Win) 0 11-04-2012 03:35 AM
Clicks/pops in audio Fullsound Recording Pro Tools TDM Systems (Win) 7 10-16-2008 11:39 AM
clicks and pops on audio in 6.4 xp TonyGoolah 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 11-05-2005 08:37 AM
Getting pops & clicks written in audio when rec... Sergius 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 04-19-2005 02:01 PM
Clicks & Pops in Audio. roberts Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 01-25-2004 10:14 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:06 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com