Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | Control

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 05-09-2017, 08:17 AM
LukasSchwabe LukasSchwabe is offline
Member
 
Join Date: Jun 2016
Location: Offenburg, Germany
Posts: 12
Default Re: Error , Eucon: The number of allowable hardware channels has been exceeded

Doesn't make a difference to me Today I updated everything, PT Control, Eucon and Cubase to latest version. Still not working. It's a shame.
Reply With Quote
  #12  
Old 09-08-2017, 12:04 PM
iburwell iburwell is offline
Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: YORK
Posts: 7
Default Re: Error , Eucon: The number of allowable hardware channels has been exceeded

I've raised a support ticket with Steinberg: The issue I've noticed is that if the the number of tracks in cubase/nuendo reach more than 37 tracks, which is the number of tracks on the tracks view page on the iPad, if you add more than 37, then the track view needs to scroll and that's when you get the error relating to the number of allowable channels has been reached.

It doesn't actually matter which order the Eucon devices are in.

I'm not sure if this is going to be a short term fix, although AVID have qualified both Cubase 8 and Nuendo 7.

If/when I get an update from Steinberg, I'll post

Regards
Ian
Reply With Quote
  #13  
Old 09-09-2017, 06:26 AM
IrelandM IrelandM is offline
Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: Carrickfergus Northern Ireland
Posts: 80
Default Re: Error , Eucon: The number of allowable hardware channels has been exceeded

Quote:
Originally Posted by iburwell View Post
I've raised a support ticket with Steinberg: The issue I've noticed is that if the the number of tracks in cubase/nuendo reach more than 37 tracks, which is the number of tracks on the tracks view page on the iPad, if you add more than 37, then the track view needs to scroll and that's when you get the error relating to the number of allowable channels has been reached.

It doesn't actually matter which order the Eucon devices are in.

I'm not sure if this is going to be a short term fix, although AVID have qualified both Cubase 8 and Nuendo 7.

If/when I get an update from Steinberg, I'll post

Regards
Ian


Hi There,


I would be interested in this and the support ticket to Steinberg regarding Eucon.
I also own an Avid S3 and would like to use it with Cubase 9 Pro.

Regards
Reply With Quote
  #14  
Old 10-02-2017, 07:59 AM
beatpete beatpete is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 31
Default Re: Error , Eucon: The number of allowable hardware channels has been exceeded

Yes, this is a major flaw. For everyone claiming to not have the issue, can you post your setup?
Thanks,
Peter
Reply With Quote
  #15  
Old 10-14-2017, 01:29 PM
bernhard bernhard is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 22
Default Re: Error , Eucon: The number of allowable hardware channels has been exceeded

Until this gets fixed, you can use the following workaround:

In the control app switch track visibility from "all" to just "video".
This setting get lost after restart, so make sure to re- apply it
before work.
You will loose some track seletion functions and the virtual faders, but Eq, Pan and Plugin control work fine, as well as Dock functionality.

HTH,
Bernhard
Reply With Quote
  #16  
Old 03-10-2018, 11:03 AM
LukasSchwabe LukasSchwabe is offline
Member
 
Join Date: Jun 2016
Location: Offenburg, Germany
Posts: 12
Default Re: Error , Eucon: The number of allowable hardware channels has been exceeded

Updatet everything to the latest version of today, thats Cubase 9.5.20 and Eucon 18.3.0.227.

Bug still hard crashes Cubase, it even crashed the Eucon connection to PT Control in a way I had to restart my computer to get it working again.
Reply With Quote
  #17  
Old 03-10-2018, 02:51 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,668
Default Re: Error , Eucon: The number of allowable hardware channels has been exceeded

Possibly a Windows issue.

Zero problems with Cubase Pro 9.0.20 and latest version of Eucon + Dock + Control App + Artist Mix.

Opened 48 audio tracks, 56 MIDI tracks, plus video in the Cubase project. Absolutely flawless for everything working together. (On same system as my signature)

[and if anyone wants to rule something out: Eucontrol surface order is Control App, Artist Mix, Dock -- in that order, top to bottom]
__________________
Pro Tools Ult 2019.5, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #18  
Old 05-08-2019, 11:39 PM
tabulius tabulius is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Finland
Posts: 3
Default Re: Error , Eucon: The number of allowable hardware channels has been exceeded

I'm bumping this old thread to ask if now in 2019 the issues have been resolved? I was about to get the Dock myself, but after hearing the Nuendo/Cubase issues, I think I have to pass. I work with hundreds of tracks and if everything crashes when reaching up to 40 tracks, the Pro Tools Dock is a joke. I'm on Win 10, Cubase 10 Pro, and I would love to use the Dock with my setup.

I actually tested the iPad app on a big Cubase project a few years ago with my old iPad 2. It crashed as well and then I thought my iPad just ran out of internal memory - heck I can't even browse Facebook or web, and it crashes on me. But I guess this was due to Eucon problems.
Reply With Quote
  #19  
Old 05-09-2019, 11:55 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 1,936
Default Re: Error , Eucon: The number of allowable hardware channels has been exceeded

Quote:
Originally Posted by tabulius View Post
I'm bumping this old thread to ask if now in 2019 the issues have been resolved? I was about to get the Dock myself, but after hearing the Nuendo/Cubase issues, I think I have to pass. I work with hundreds of tracks and if everything crashes when reaching up to 40 tracks, the Pro Tools Dock is a joke. I'm on Win 10, Cubase 10 Pro, and I would love to use the Dock with my setup.

I actually tested the iPad app on a big Cubase project a few years ago with my old iPad 2. It crashed as well and then I thought my iPad just ran out of internal memory - heck I can't even browse Facebook or web, and it crashes on me. But I guess this was due to Eucon problems.
There was a crash issue when Break on Track Color was enabled in the iPad App. This is fixed in the just released 19.5 version. We test with 100's of tracks, but as 3rd parties update their Apps all the time, sometimes they miss something too.
Reply With Quote
  #20  
Old 06-01-2019, 01:24 AM
LukasSchwabe LukasSchwabe is offline
Member
 
Join Date: Jun 2016
Location: Offenburg, Germany
Posts: 12
Default Re: Error , Eucon: The number of allowable hardware channels has been exceeded

Quote:
Originally Posted by EddieJones View Post
There was a crash issue when Break on Track Color was enabled in the iPad App. This is fixed in the just released 19.5 version. We test with 100's of tracks, but as 3rd parties update their Apps all the time, sometimes they miss something too.
It still crashes, I just tried. Same Error
But I mean it works as long as you don't use the tracks view. Still, it's really annoying. Is this a Cubase or Eucon issue..?
I tried to get in touch with Steinberg multiple times, jsut getting the "w're investigating" answer. That was years ago.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Maximum total number of audio or fade files exceeded (Error -9168) tonvogt Pro Tools 9 2 05-04-2012 02:01 PM
Banks and number of channels steinvegardstavik Artist Series 13 09-05-2011 09:27 AM
192digital i/o max number of aes channels drguitar Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 01-31-2006 04:36 PM
Max number of channels in a 4.2 rig confusion? ppuskari2 Digidesign Hardware & Software 2 01-09-2006 02:17 PM
number of tracks allowable wtih mbox and usb? Sf Audio 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 12-05-2004 12:39 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:54 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com