Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | Control

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-05-2019, 11:20 AM
RecRoom RecRoom is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: NC
Posts: 298
Default PT Control intermittent connection

MacBook pro with USB to Ethernet connector set to DHCP connected to a simple ethernet switch. I also have an Apple Airport Express hooked to the same switch also in DHCP mode with the network set to bridge mode. PT Control connects intermittently. Any ideas why? I feel like this should be rock solid.

I've got a wireless router, would that work better than a switch?
__________________
Jeff Hinton
Editor/Mixer
http://www.jeffhinton.tv
Reply With Quote
  #2  
Old 03-06-2019, 07:31 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,590
Default Re: PT Control intermittent connection

I think a wifi router connected directly to the computer will give the best connection performance. Having said that, avoid cheap routers(use a dual-band wifi router). Also, I have been unimpressed with the Airport wifi performance
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 03-07-2019, 08:06 AM
RecRoom RecRoom is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: NC
Posts: 298
Default Re: PT Control intermittent connection

Just for the hell of it I gave every device a static IP and things seem to work much better. I was under the impression that PT control had to be connected via DHCP but that doesn't seem to be the case.
__________________
Jeff Hinton
Editor/Mixer
http://www.jeffhinton.tv
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Control Main Unit is intermittent tekis ProControl, Control|24, Command|8 2 07-31-2014 01:18 AM
MIDI I/O Intermittent connection to Pro Tools KentH macOS 4 04-25-2013 09:00 PM
Control Monitor Section STILL Intermittent! a2zproductions ICON & C|24 3 11-07-2008 09:29 AM
intermittent firewire connection legoat 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 08-07-2003 05:32 PM
192 loss and intermittent connection and then audible clock source WestPhillySoulzition Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 04-07-2003 09:46 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:15 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com