Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-02-2008, 09:53 AM
detbogoy detbogoy is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 4
Default Octopre with 003

How do I setup an octopre with my 003?
Reply With Quote
  #2  
Old 11-08-2008, 12:41 AM
Guitarfool5931@yahoo.com Guitarfool5931@yahoo.com is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Chicago, IL
Posts: 53
Default Re: Octopre with 003

I'm having to figure this out myself as well. I had purchased a mac pro from sweetwater that already had the OctoPre installed so I'm not sure what the steps are now that I am trying to install it in my MacBook Pro. Not sure if there are some drivers I need to install first or what?? I have the light pipe out of the octopre to the in of the 003. I also have the appropiate dither and Sample Rates selected and it stiil doesn't appear in my Hardware choices to sync with an optical clock. That's why I think I am missing a driver. When I figure something out I will post.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-08-2008, 06:44 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,615
Default Re: Octopre with 003

No driver is required. Start by attaching a lightpipe "cable" from the Octopre ADAT out to the 003 ADAT in. On the Octopre, set the sample rate and bit depth to match your Protools settings. Now open Protools and go to hardware setup. Make sure Optical=ADAT and then set Sync to ADAT. Then open your session and go to I/O setup and make sure the ADAT inputs(9-16) are shown, or enable them by choosig Add Path and make your assignments in the grid. If you double-click on the names in the left column("path" is default on new paths) you can name them. I labelled mine(Presonus Firestudio) as Fire 1, Fire 2, etc
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
003R+ rack with octopre VS Focusrite Octopre x2 through M-audio Lightbridge Sweepxcore General Discussion 12 05-24-2009 06:44 PM
octopre and 192 Jsswtpmp182 Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 09-20-2007 09:47 AM
Octopre? P_J 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 10 11-01-2002 02:02 AM
I/O of octopre? Jerell 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 08-05-2002 09:33 AM
Octopre gerax General Discussion 3 07-25-2002 06:11 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:43 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com