Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-11-2013, 03:31 AM
Detlef Brockmann Detlef Brockmann is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Luebeck/Germany
Posts: 280
Default How to create my own Pro Tools shortcuts?

Hello everyone,
I use to be able to create my own shortcuts (System Preferences -> Keyboard -> Keyboard Shortcuts) for Pro Tools.
I am still able to do that and the shortcuts appear in the right menus but Pro Tools just doesn't react to them. When I push the keys on my keyboard the menu gets highlighted but thats it.
Any idea?
Cheers, Detlef.

My setup:
OSX: 10.8.4
PT: 11.0.1
Reply With Quote
  #2  
Old 09-11-2013, 03:43 AM
Meads Meads is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,903
Default Re: How to create my own Pro Tools shortcuts?

Let me just point you to an alternative - I use a 3rd party application for that (QuicKeys), which never gave me any troubles.

Should you not be able to sort your issues out, give it a try:
http://startly.com/products/quickeys/mac/4/

(The trial version never runs out, the full version is $60.)
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #3  
Old 09-11-2013, 04:04 AM
Detlef Brockmann Detlef Brockmann is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Luebeck/Germany
Posts: 280
Default Re: How to create my own Pro Tools shortcuts?

Quote:
Originally Posted by Meads View Post
Let me just point you to an alternative - I use a 3rd party application for that (QuicKeys), which never gave me any troubles.

Should you not be able to sort your issues out, give it a try:
http://startly.com/products/quickeys/mac/4/

(The trial version never runs out, the full version is $60.)
Thank you Meads. I guess I am not the only one with this problem:

http://duc.avid.com/showthread.php?t...light=shortcut

Will try the QuicKeys route.
Cheers, Detlef Brockmann.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-11-2013, 06:27 AM
JWalkerPostAudio JWalkerPostAudio is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Burbank, CA
Posts: 439
Default Re: How to create my own Pro Tools shortcuts?

I use Quickeys.

This is the other option I know of:
http://www.keyboardmaestro.com/main/

-Justin
__________________
IMDB
Reply With Quote
  #5  
Old 01-10-2014, 01:09 PM
Detlef Brockmann Detlef Brockmann is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Luebeck/Germany
Posts: 280
Default Re: How to create my own Pro Tools shortcuts?

since Pro Tools 11.1 and OSX 10.9 the custom shortcuts came back to Pro Tools.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Best Pro Tools Shortcuts TrentWilliams macOS 1 10-27-2013 09:27 PM
Want to create new PT shortcuts. Tell me how. pcmusicpro Windows 2 07-11-2012 11:44 AM
Pro Tools key shortcuts for REAPER RoMi 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 05-26-2010 02:52 PM
shortcuts to create and copy pathes tpless Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 01-12-2008 11:06 AM
How do I create desktop shortcuts in 10.3.7? ProToolsguy56 Post - Surround - Video 1 02-05-2005 12:23 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:30 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com