Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-04-2008, 06:46 PM
Barry Johns Barry Johns is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Orlando, FL
Posts: 3,567
Default Digi 192 AD Card Repair

I'm curious, I've got an AD Card for my 192 that gives constant noise from channel 3 and is unusable. Looks like a capacitor may be fried. Has anyone tried to have one of these repaired before? Is it cost prohibited?
Reply With Quote
  #2  
Old 08-04-2008, 07:02 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default

if you can do the work your self (or know some that can do the work) I don't see how it is cost prohibitive

now if the card gets damaged further and is beyond repair, you might have to buy a replacement
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #3  
Old 08-04-2008, 07:16 PM
Barry Johns Barry Johns is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Orlando, FL
Posts: 3,567
Default

I don't really know what I'm doing as far as a do it yourself on the AD card. The cards can be had for 600.00 pretty easy, so if I send this back to Digidesign, will it most likely cost me more than just buying another one? So that we are all on the same page, this is the card that adds 8 additional inputs to a 192 I/O.
__________________
HD Native Pcie, PTHD 11, PT12 Vanilla, Omni, Lynx Aurora 16, 192 I/O (16 in/8 out), 24 Fader D-Command, lots of preamps and compressors.

MacPro 5.1 (12) Core (2009 MacPro 8 Core Upgraded to a 12 Core MacPro), 56 Gig Ram, SSD System & 3 - 2TB Drives, OSX 10.9.5, Windows 10 Via Bootcamp
Reply With Quote
  #4  
Old 08-04-2008, 10:22 PM
The Düde The Düde is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Burbank , CA, USA
Posts: 5
Default

I can help with this

just reach out via an email
__________________
http://www.studio-techservices.com/

studio.tech@yahoo.com


AKA the dude ( before the new web page design )
Reply With Quote
  #5  
Old 08-05-2008, 05:08 PM
BDWillis BDWillis is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nashville, TN USA
Posts: 559
Default

Hey Barry,

I've replaced two 192 A/D cards, most recently in 2006 at a cost of $218.50 including fast shipping of the replacement card, which is a refurb. Mine had the same symptoms as yours, FWIW.

Call Digidesign customer Service & speak with the repair dept. who'll set you up. It's reasonably cheap & quite painless... and FAST in my experience... To date I've used Digi repair five times that I can think of over the course of 14 years & ALWAYS been delighted with the quality of service. (I know I know, SOMEbody's gonna have to chime in with their horror stories, and YMMV, but they've worked great for me...) HTH.

Warmest Regards,
Brian
Reply With Quote
  #6  
Old 08-05-2008, 06:47 PM
dr sound's Avatar
dr sound dr sound is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Burbank, CA
Posts: 2,135
Default

Barry,
Like Brian I too have had to replace 2 cards . I also used Digi's Repair department. It was quick and reasonably priced. Don't hesitate to use them.
__________________
Marti D. Humphrey CAS
aka dr.sound
www.thedubstage.com
IMDB http://www.imdb.com/name/nm0401937/
Like everything in life, there are no guarantees just opportunities.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-05-2008, 07:52 PM
Barry Johns Barry Johns is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Orlando, FL
Posts: 3,567
Default

Quote:
Originally Posted by BDWillis View Post
Hey Barry,

I've replaced two 192 A/D cards, most recently in 2006 at a cost of $218.50 including fast shipping of the replacement card, which is a refurb. Mine had the same symptoms as yours, FWIW.

Call Digidesign customer Service & speak with the repair dept. who'll set you up. It's reasonably cheap & quite painless... and FAST in my experience... To date I've used Digi repair five times that I can think of over the course of 14 years & ALWAYS been delighted with the quality of service. (I know I know, SOMEbody's gonna have to chime in with their horror stories, and YMMV, but they've worked great for me...) HTH.

Warmest Regards,
Brian
Does it matter if I bought it used? It's not registered to me. I may be able to get a transfer of ownership done.
__________________
HD Native Pcie, PTHD 11, PT12 Vanilla, Omni, Lynx Aurora 16, 192 I/O (16 in/8 out), 24 Fader D-Command, lots of preamps and compressors.

MacPro 5.1 (12) Core (2009 MacPro 8 Core Upgraded to a 12 Core MacPro), 56 Gig Ram, SSD System & 3 - 2TB Drives, OSX 10.9.5, Windows 10 Via Bootcamp
Reply With Quote
  #8  
Old 08-05-2008, 08:09 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default

it shouldn't matter
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #9  
Old 08-06-2008, 08:42 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,656
Default

It won't matter if you bought it used. The current price for a repair is $270 - and that covers a replacement if the card is beyond repair.

Contact Tech Support by phone to get this set up - 650.731.6100
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #10  
Old 04-15-2012, 11:41 PM
Davidwilson Davidwilson is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Australia
Posts: 154
Default Re: Digi 192 AD Card Repair

I realize this is an old thread but i have the same issue but in country Australia.
Does this offer still exist and how is best to contact Avid Support other than phone given the time difference, Did contact local dealer who has quoted more than twice the cost as above.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need to repair digi 002 rack -- symptoms and what can I do? sw0mgt 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11 01-10-2014 04:03 AM
Who do i call for a out of warranty accel card repair? SoundEng1 Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 08-11-2012 05:09 PM
Core card PCI repair, help please t4796 Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 11-18-2010 04:10 AM
MIX Core Card Repair Buffstuffbuddha Tips & Tricks 14 08-12-2009 07:37 PM
what is Digi's repair fee structure for PCI-e accel card? MixerGuy Pro Tools TDM Systems (Mac) 9 02-20-2009 11:15 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:46 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com