Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 12-29-2019, 04:46 PM
unkJE unkJE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Adelaide, Australia
Posts: 1,766
Default Re: Re instating pro tools

Quote:
Originally Posted by Thenewexhibit View Post
Got ya. So is that a no on Avid doesn't sell reinstatements?...

For an expired/lapsed PT HD9-12/Ultimate Reinstatement
from the Avid Store:

In the middle of this page:
https://shop.avid.com/ccrz__ProductD...&sku=DYNA20012

Already own Pro Tools | Ultimate? See renewal and upgrade options here. Looking for a Perpetual License? Click here.
Click on:
See renewal and upgrade options here.

Goes to:
https://www.avid.com/pro-tools/upgra...&store=#show-1

Scroll down to the 2nd item and click on the “Upgrade now” button here:
Pro Tools | HD 9–12 or Pro Tools | Ultimate
without an active 1-Year Software Updates + Support Plan

To purchase a new Pro Tools | Ultimate 1-Year Software Updates + Support Plan for perpetual licenses
Upgrade now
• A new Pro Tools | Ultimate 1-Year Software Updates + Support Plan, which includes access to all new releases and ExpertPlus support for one year, renewable annually through my Avid Account
• 1 year of access to the Avid Complete Plugin Bundle and Pro Tools | MachineControl




For an expired/lapsed PT "Vanilla" Reinstatement from the Avid Store:
https://www.avid.com/pro-tools/upgra...&store=#show-0
Scroll down to:
Pro Tools 9 or later without an active 1-Year Software Updates + Support Plan


To purchase a Pro Tools 1-Year Software Updates + Support Plan for perpetual licenses
A new Pro Tools 1-Year Software Updates + Support Plan, which includes access to all new releases and Standard support for one year, renewable annually through my Avid Account
Click on Upgrade now:

https://shop.avid.com/ccrz__ProductD...alUser=&store=

Click on "YES PLEASE' (bottom RH cnr) for your 15% Discount - then paste the URL:
https://shop.avid.com/ccrz__ProductD...alUser=&store=



2 thoughts:
This process should be way simpler!

Avid should have released this offer 6 to 12 months ago, to "ease into" the subscription renewal doubling in price
__________________
Pro Tools 2020.3 and 12.5.1 HD - Studio One 4 Pro - Win10 64 Pro – Lenovo W520 ThinkPads & 433830U Docks – Mbox 3 Pro - Axiom Pro 49 - AIR Mini 32

Last edited by unkJE; 12-29-2019 at 05:15 PM. Reason: both HD/Ultimate & "Vanilla" Reinstatements
Reply With Quote
  #12  
Old 12-29-2019, 06:11 PM
Thenewexhibit Thenewexhibit is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Michigan
Posts: 352
Default Re: Re instating pro tools

Quote:
Originally Posted by unkJE View Post

For an expired/lapsed PT HD9-12/Ultimate Reinstatement
from the Avid Store:

In the middle of this page:
https://shop.avid.com/ccrz__ProductD...&sku=DYNA20012

Already own Pro Tools | Ultimate? See renewal and upgrade options here. Looking for a Perpetual License? Click here.
Click on:
See renewal and upgrade options here.

Goes to:
https://www.avid.com/pro-tools/upgra...&store=#show-1

Scroll down to the 2nd item and click on the “Upgrade now” button here:
Pro Tools | HD 9–12 or Pro Tools | Ultimate
without an active 1-Year Software Updates + Support Plan

To purchase a new Pro Tools | Ultimate 1-Year Software Updates + Support Plan for perpetual licenses
Upgrade now
• A new Pro Tools | Ultimate 1-Year Software Updates + Support Plan, which includes access to all new releases and ExpertPlus support for one year, renewable annually through my Avid Account
• 1 year of access to the Avid Complete Plugin Bundle and Pro Tools | MachineControl




For an expired/lapsed PT "Vanilla" Reinstatement from the Avid Store:
https://www.avid.com/pro-tools/upgra...&store=#show-0
Scroll down to:
Pro Tools 9 or later without an active 1-Year Software Updates + Support Plan


To purchase a Pro Tools 1-Year Software Updates + Support Plan for perpetual licenses
A new Pro Tools 1-Year Software Updates + Support Plan, which includes access to all new releases and Standard support for one year, renewable annually through my Avid Account
Click on Upgrade now:

https://shop.avid.com/ccrz__ProductD...alUser=&store=

Click on "YES PLEASE' (bottom RH cnr) for your 15% Discount - then paste the URL:
https://shop.avid.com/ccrz__ProductD...alUser=&store=



2 thoughts:
This process should be way simpler!

Avid should have released this offer 6 to 12 months ago, to "ease into" the subscription renewal doubling in price
Ahhh!!! So, THIS is the reinstatement plan?? https://shop.avid.com/ccrz__ProductD...alUser=&store=

It's confusing because the pro tools|ultimate link actually says "reinstatement" in the description, where as the link I need for vanilla doesn't mention reinstatement in the description. And, I could be totally wrong, but I swear that that orange banner saying special offer when you "reinstate" was not there earlier.

So, that IS the reinstatement plan for the link above I just posted?
Reply With Quote
  #13  
Old 12-29-2019, 06:46 PM
unkJE unkJE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Adelaide, Australia
Posts: 1,766
Default Re: Re instating pro tools

Quote:
Originally Posted by Thenewexhibit View Post
Ahhh!!! So, THIS is the reinstatement plan?? https://shop.avid.com/ccrz__ProductD...alUser=&store=
... So, that IS the reinstatement plan for the link above I just posted?
Looks like they're updating the Avid Store as we are posting!

Even though my suggestion ends up at the same page (?), I recommend trying the way I mentioned, so your "exhaust is covered".

Go to:
https://www.avid.com/pro-tools/upgra...&store=#show-0

Scroll down to:
Pro Tools 9 or later - without an active 1-Year Software Updates + Support Plan - (if this indeed what you need)


To purchase a Pro Tools 1-Year Software Updates + Support Plan for perpetual licenses
A new Pro Tools 1-Year Software Updates + Support Plan, which includes access to all new releases and Standard support for one year, renewable annually through my Avid Account
Click on Upgrade now to get to:
https://shop.avid.com/ccrz__ProductD...e=&cclcl=en_AU
(disregard the Australian ending)

Click on "YES PLEASE' (bottom RH cnr) for your 15% Discount - then paste the URL:
https://shop.avid.com/ccrz__ProductD...e=&cclcl=en_AU
(disregard the Australian ending)
__________________
Pro Tools 2020.3 and 12.5.1 HD - Studio One 4 Pro - Win10 64 Pro – Lenovo W520 ThinkPads & 433830U Docks – Mbox 3 Pro - Axiom Pro 49 - AIR Mini 32
Reply With Quote
  #14  
Old 12-29-2019, 07:03 PM
Thenewexhibit Thenewexhibit is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Michigan
Posts: 352
Default Re: Re instating pro tools

Quote:
Originally Posted by unkJE View Post
Looks like they're updating the Avid Store as we are posting!

Even though my suggestion ends up at the same page (?), I recommend trying the way I mentioned, so your "exhaust is covered".

Go to:
https://www.avid.com/pro-tools/upgra...&store=#show-0

Scroll down to:
Pro Tools 9 or later - without an active 1-Year Software Updates + Support Plan - (if this indeed what you need)


To purchase a Pro Tools 1-Year Software Updates + Support Plan for perpetual licenses
A new Pro Tools 1-Year Software Updates + Support Plan, which includes access to all new releases and Standard support for one year, renewable annually through my Avid Account
Click on Upgrade now to get to:
https://shop.avid.com/ccrz__ProductD...e=&cclcl=en_AU
(disregard the Australian ending)

Click on "YES PLEASE' (bottom RH cnr) for your 15% Discount - then paste the URL:
https://shop.avid.com/ccrz__ProductD...e=&cclcl=en_AU
(disregard the Australian ending)
Got ya! So, I'm not too sure what the 15% discount part is for; I think that's just for subscriptions if I'm not mistaken, right?

I have a perpetual license that I haven't upgraded for a few years actually haha so my update plan expired already, but, I know I will need to update pro tools somewhat soon, so I wanted to reinstate my perpetual license. Is that what that link above is for?
Reply With Quote
  #15  
Old 12-29-2019, 07:20 PM
unkJE unkJE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Adelaide, Australia
Posts: 1,766
Default Re: Re instating pro tools

Quote:
Originally Posted by Thenewexhibit View Post
Got ya! So, I'm not too sure what the 15% discount part is for; I think that's just for subscriptions if I'm not mistaken, right?
Just tried it - I was wrong - you were right - subscription only, sorry!

Quote:
Originally Posted by Thenewexhibit View Post
I have a perpetual license that I haven't upgraded for a few years actually haha so my update plan expired already, but, I know I will need to update pro tools somewhat soon, so I wanted to reinstate my perpetual license. Is that what that link above is for?
Yes it is - as long as your existing Perpetual license is:
Pro Tools 9 or later - without an active 1-Year Software Updates + Support Plan

Good luck!
__________________
Pro Tools 2020.3 and 12.5.1 HD - Studio One 4 Pro - Win10 64 Pro – Lenovo W520 ThinkPads & 433830U Docks – Mbox 3 Pro - Axiom Pro 49 - AIR Mini 32
Reply With Quote
  #16  
Old 12-29-2019, 07:31 PM
Thenewexhibit Thenewexhibit is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Michigan
Posts: 352
Default Re: Re instating pro tools

Quote:
Originally Posted by unkJE View Post
Just tried it - I was wrong - you were right - subscription only, sorry!



Yes it is - as long as your existing Perpetual license is:
Pro Tools 9 or later - without an active 1-Year Software Updates + Support Plan

Good luck!
Cool! Thank you so much! I really appreciate it! God bless!
Reply With Quote
  #17  
Old 12-30-2019, 04:28 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 17,077
Default Re: Re instating pro tools

Actually you may want to go through Sweetwater - they may not charge sales tax like Avid does. $299 reinstatement plus about $20 in sales tax for a total of $319 here in NJ. Each state may be different in sales tax collection.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #18  
Old 12-30-2019, 05:10 AM
ChuckS ChuckS is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,215
Default Re: Re instating pro tools

Sweetwater is still selling the vanilla PT reinstatement for $199 (see previous post).

Discount no longer available as of Jan 1.
__________________
PT 2020.3 DP 10.11 VEP 7.x MOTU M4 HP Envy 8G i7 Quad Laptop Win10 (x64 2004)
PT 2020.3 DP 10.11 VEP 7.x 828mkII ADA8200 MTP-AV 2011 Mac Mini i7 Quad High Sierra.6

Last edited by ChuckS; 01-01-2020 at 04:34 AM.
Reply With Quote
  #19  
Old 12-30-2019, 07:07 AM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,756
Default Re: Re instating pro tools

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
Actually you may want to go through Sweetwater - they may not charge sales tax like Avid does. $299 reinstatement plus about $20 in sales tax for a total of $319 here in NJ. Each state may be different in sales tax collection.
Sweetwater is taking Taxes for California now ... but if it is just software ... is anyone charging tax for Downloading Software yet ???? ....
__________________
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD -OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 2019.6 last version
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro

Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.14.6 - PT 2019.6 Ended here ..
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro
Reply With Quote
  #20  
Old 12-30-2019, 08:48 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 17,077
Default Re: Re instating pro tools

Quote:
Originally Posted by john1192 View Post
Sweetwater is taking Taxes for California now ... but if it is just software ... is anyone charging tax for Downloading Software yet ???? ....
Yes. As I said Avid charged me NJ sales tax on my recent reinstatement to go from PT 11.3.2 to PT 2019.6. However Arturia & UVI both being based in France did not charge me sales tax. I think if a company is US based they have to charge state sales tax.

edit for additional:
Back in August of 2018 I emailed Sweetwater in relation to getting what was my last Sweetnotes newsletter. I told them it was because of what Newegg did in turning over past sales lists to the state of Connecticut and that at that time Sweetwater was not charging sales tax on internet sales. The reply I got was they they would not tun over sales lists to any state. The person also said that I should feel comfortable knowing that, unlike Newegg, we have no intention of going back through past records to drum up purchases to collect sales tax, rather we'll proactively start collecting tax and onward if your state were to require it. So apparently your state has made that request.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!

Last edited by musicman691; 12-30-2019 at 08:56 AM. Reason: added additional info
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: Pro Tools HD 8 + Pro Tools HD 9 + Pro Tools 9 Bundle iLOK license Delta Music Belgium Buy & Sell 1 02-27-2019 03:33 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:23 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com