Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #31  
Old 07-21-2015, 08:41 PM
maunaloa maunaloa is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Hawaii
Posts: 112
Default Re: HDN Thunderbolt & Windows Laptop

Quote:
Originally Posted by blizzard View Post
Gonna dig this up again...

Can anyone chime in with a success story with running PTHD on a Windows Laptop using Thunderbolt? Both of the Avid recommended laptops are out of date and hard to find (as far as I can tell).

Cheers,
Andrew
I can't comment on a Windows laptop running PT HD, but my PT HD 12.1 rig (see sig) runs two HDX cards on TB2 under Win 8.1. My HDX cards are in a Sonnet Tech III-D chassis. Sonnet Tech and Avid TS said it was the such system they knew of (ST mostly does Apple and I spoke to their senior tech, and as for Avid, it's luck of the draw as to what tech answers a TS call). So... since TB2 is TB2... why would a laptop host make any difference?

Have you run other TB devices on that laptop? I'd make sure TB was working before clicking buy on an expansion chassis. Since the HDN card is half-length, you won't need a full-length chassis like the III-D. STs are quieter than Magmas.
__________________
ASRock X99 OC Formula mobo, Win 8.1 x64, PT HD 12.1, i7-5960X CPU, 32GB G.Skill 2133 RAM, Intel 750 PCIe SSD boot drive, ASRock TB2 AIC, Sonnet Tech III-D with 2 HDX cards on TB2, Omni, HD I/O, S3, Artist Transport, SSDs and spinners, AMD HD 7990 GPUs, 2 HP ZR30w panels on DP.
Reply With Quote
  #32  
Old 07-21-2015, 08:51 PM
Bob Olhsson's Avatar
Bob Olhsson Bob Olhsson is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Songwriter Gulch, Nashville, TN
Posts: 3,321
Default Re: HDN Thunderbolt & Windows Laptop

According to the guy from Microsoft at summer NAMM it isn't officially supported yet because there's no hot plug capability and there are some security issues. He said they are working on a driver which will probably be released as part of windows 10 in a few months.
__________________
Bob's room 615 562-4346
Georgetown Masters 615 254-3233
Interview
Artists are the gatekeepers of truth! - Paul Robeson
Reply With Quote
  #33  
Old 07-22-2015, 03:22 AM
8dB.co.uk 8dB.co.uk is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: London UK
Posts: 1,023
Default Re: HDN Thunderbolt & Windows Laptop

Anyone doubting that HDNTB on Windows works, and is plug n play, should read my Pro Tools Expert article, which demonstrates it working perfectly.
__________________
Pro Tools Utimate 2018.7, on -

i7 5820k 6 x 4GHz (12 threads), 16GB DDR4, Win 10 Pro, BM Mini Monitor PCIe, GTX 660Ti 2GB;

Dell Laptop, i7 4x3.6GHz (8 threads ), 16GB DDR4, Win 10 Pro, GTX1060MaxQ 6GB;

"Plan B" - i7 6700k, 4 x 3.4GHz, 16GB DDR4, Sierra, AJA Kona LHi, GTX 1050Ti 4GB.

RME FireFace802 + ARC, RME Babyface

Avid D-Command, Artist Control, V-Control, Korg MicroKontrol

7.1.2 Presonus Monitors
Reply With Quote
  #34  
Old 07-22-2015, 07:24 AM
Bob Olhsson's Avatar
Bob Olhsson Bob Olhsson is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Songwriter Gulch, Nashville, TN
Posts: 3,321
Default Re: HDN Thunderbolt & Windows Laptop

All Thunderbolt does is bring the PCI bus out on a connector. The computer identifies any piece of Thunderbolt-connected hardware as if it were just a card in the computer. Thunderbolt devices require a Thunderbolt chip in the device and I understand the cable requires a chip. With the right hardware compatibility is pretty trivial.
__________________
Bob's room 615 562-4346
Georgetown Masters 615 254-3233
Interview
Artists are the gatekeepers of truth! - Paul Robeson
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD native thunderbolt through Echo Express SE Thunderbolt Chassis hkj1 Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 1 11-06-2013 05:49 PM
Thunderbolt Chassis to PCIx Chassis for TDM Laptop Rig Logichead Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 06-09-2013 01:42 PM
Until Someone Makes a Thunderbolt Hub, Thunderbolt is a (1/2 Useless) Dead End Street relaxo Pro Tools 10 7 11-12-2012 11:43 AM
Thunderbolt-Sonnet’s Echo™ Express PCIe 2.0 Expansion Chassis with Thunderbolt™ Ports Barry Johns Pro Tools TDM Systems (Mac) 29 08-11-2012 07:01 AM
Windows Laptop? Punx 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 01-02-2008 12:45 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:57 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com