Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-11-2008, 08:05 AM
tamasdragon tamasdragon is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Hungary
Posts: 2,190
Default Access violation error, I don\'t know why...

i cannot open one of my sessions, because protools says: "Could not complete the Open session...command because Access violation occured while translating Tracks"
What is this? I've never met with it. What can cause this?
__________________
my blog:Tamas Dragon
Reply With Quote
  #2  
Old 04-11-2008, 08:09 AM
mano111 mano111 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,267
Default Re: Access violation error, I don\'t know why...

the session is most likely corrupted. try opening the most recent backup or (if you have auto backup disabled) try creating a new session and importing session data from the damaged session.

are you using any video files in the session?
__________________
i7 2600K @ 4.4GHZ -- Intel DP67BG B3 -- 8GB DDR3 1600 -- Crucial SSD
PTLE 8.0.4cs2 -- DIGI 003R -- DV toolkit -- Waves 9
Reply With Quote
  #3  
Old 04-11-2008, 08:38 AM
tamasdragon tamasdragon is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Hungary
Posts: 2,190
Default Re: Access violation error, I don\'t know why...

Not using video in the session. Tried to open some backups, but the same error occured.
Will try to import session data later.
Thanks
Tamas Dragon
__________________
my blog:Tamas Dragon
Reply With Quote
  #4  
Old 04-13-2008, 06:42 PM
bblue bblue is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: El Cajon, CA USA
Posts: 209
Default Re: Access violation error, I don\'t know why...

"Could not complete the Open Session... command because Access Violation occurred while translating tracks"

I ran into this just last night on a session with multiple session files (different ptf's for different mixes). Up until last night, zero problems. No session file would load, nor would any backup.

At least in this case, it turned out to be a plug-in which needed to be removed or updated. Check your ExceptionLogs directory for a debug file of the date/time when you had a failure loading a session. View it with a standard text file viewer like notepad and check for any references to a plug-in. Whatever it shows, remove the .dpm and .rsr file for that plugin from the DAE/plugins directory and try loading the session again. If it loads (possibly complaining about a missing plugin) you have found the culprit.

In my case it was the BitterSweet II plugin from Flux, and there was an update on their website. The update worked fine.

--Bill
__________________
Asus P6T DLX, Intel i7-920 OC'd to 3.2GHz, 6GB DDR3-1600 (triple), Win XP Pro SP3, PTLE 8cs2, MPTK2, Black Lion 003R, UAD-2 Duo, UA 2192
Monitoring: 24-bit dig to Avocet Crane Song controller, Pass Labs x250.5 amp, B&K N801 monitors, Transparent Audio analog cabling
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT LE 8.0.4 Access Violation Error phaust 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 08-02-2010 06:02 AM
Access Violation Error... BaseHead 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 08-04-2008 05:07 AM
Access Violation Error?!!!?!????!!!!!!????? jaaypeso 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 01-20-2007 09:53 AM
"Access Violation" error with LE 7.3 XP RSSstudio 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 01-05-2007 12:31 PM
Access Violation Error phdumas 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 02-25-2002 07:15 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:50 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com