Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-25-2011, 05:32 AM
alithomas66 alithomas66 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: us
Posts: 9
Default MOTU compatibility with PT9

I have a MOTU 828mk2 that I've owned for about 7 years now. I plan on purchasing Pro Tools 9 student edition fairly soon. My question is:

Are those two compatible?

And if so, is it compatible with both LE and M-Powered? I'd appreciate any and all help on this.

Thanks!

Ali
Reply With Quote
  #2  
Old 10-25-2011, 11:27 AM
derFunkenstein derFunkenstein is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 261
Default Re: MOTU compatibility with PT9

M-powered requires M-Audio hardware. Should work fine with the vanilla Pro Tools 9 (now 10) student version.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-25-2011, 01:54 PM
alithomas66 alithomas66 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: us
Posts: 9
Default Re: MOTU compatibility with PT9

hey, thank you so much for your reply. what exactly do you mean by vanilla? like, which version is that..

ugh, i'm fairly proficient with working in my friends studio which is running pro tools 9, but I'm not sure of the specifications. I'm right out of college and I don't want to spend a boat load of money just yet. which kind is the best option for me?

thanks for helping out :)
Reply With Quote
  #4  
Old 10-25-2011, 02:03 PM
derFunkenstein derFunkenstein is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 261
Default Re: MOTU compatibility with PT9

What I mean by "vanilla" is that it should be supported by the software called "Pro Tools 9" (or 10). There's no suffix on the software that you want. They did away with "LE", which was tied to Digi/Avid hardware. Pro tools 9 and Pro Tools 10 are compatible with any Core Audio (Mac) or ASIO (Windows) interface, which your MOTU is.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-25-2011, 02:14 PM
alithomas66 alithomas66 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: us
Posts: 9
Default Re: MOTU compatibility with PT9

Oh okay, thanks for the clarification! I see. So, basically, I'd be good.. if I purchased PT 9.

LE is out. Is PT9 M-Powered still available? I'm trying to figure out what my cheapest option is without pissing anyone off on here lol. Thanks again.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-25-2011, 07:59 PM
derFunkenstein derFunkenstein is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 261
Default Re: MOTU compatibility with PT9

No sweat, that's what I'm here for.

PT MP9 is still available, but you won't be using your MOTU interface. If you're a student or teacher, $300 for PT9 Academic is a pretty good deal and still available via Amazon and around the internet. Plus it works with your interface and you'll get your upgrade to 10 for free.

If you're not a student, the absolute cheapest option is a MobilePre + MP9. I got mine from Sweetwater for $300. Or get a nicer interface like the new Fast Track - I wish I'd held off 2-3 weeks and gotten a C400+MP9 bundle for my mobile setup, though the MobilePre sounds pretty good. Comes with the iLok and a bunch of free plugins - Eleven LE, Strike, and Velvet.

If you want to go PT10 the cheapest way, bewilderingly, is to buy a PT9 + Mbox Mini setup for around $600 (I totally dig unique squared, btw, they're just as good as Sweetwater IMO). Mbox Minis are nice, but M-Audio hardware seems to get supported for much longer than Avid/Digi-branded stuff.

Once you figure out the way you want to go, and if you want to go MP, do it and then eBay your MOTU interface for $220-300, depending on the mood of the buyers that day.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
3rd party hardware compatibility - Steinberg/MOTU James 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 08-01-2005 11:11 AM
Compatibility question about MOTU interfaces JeffT Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 10-19-2003 05:11 PM
PTLE compatibility with MOTU Firewire for Laptop greedwell 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 06-12-2002 10:14 PM
DIGI 001 and Motu 2048 MK II or Motu 24i+ Logic Audio cyril 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 02-19-2002 10:08 PM
Motu Compatibility with PT sukks2bu General Discussion 3 06-24-2001 08:03 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:30 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com