Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-13-2009, 05:55 PM
SixChurchStreet SixChurchStreet is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: New City, NY
Posts: 1,296
Default Just upgraded to a 610, weird things happening.

I just sold off my 1814 and bought a 610. Hooked it up yesterday.

And Pro Tools is doing some weird things now.

I was going to play around with routing a small session thru my mixer, so I changed one of the tracks to a different output from the default, and immediately, the pan and faders will not move. on ANY track. on ANY session. When I delete digi prefs, it acts normal again. repeat steps, it all happens again.

with the 1814, I never had any trouble.

I have the latest and greatest driver installed for the 610. I have CS1 installed on PT8. Not sure what to do here, but I'm bummed out, because I'm pining for my old 1814 that I already sold and shipped out.
__________________
Mac Pro 5,1 2.4GHz 8-Core 16GB RAM El Capitan | 2011 MacBook Pro 2.0GHz 4-Core i7 8GB RAM El Capitan | Focusrite Scarlett 6i6 Mk2 | Pro Tools 2018 | Studio One 3.5
Reply With Quote
  #2  
Old 02-13-2009, 06:55 PM
Greg M Greg M is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Alpena, MI
Posts: 1,246
Default Re: Just upgraded to a 610, weird things happening.

Which version of CS1 do you have? The first version caused very similar problems to the one you are describing with PTLE. Fewer complaints (and probably fewer updates) with the reposted CS1.

Might be worthwhile to roll back to the original PTMP 8 release to see if you have the same issues.

Greg
Reply With Quote
  #3  
Old 02-14-2009, 03:09 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,031
Default Re: Just upgraded to a 610, weird things happening.

What he said. It sure does sound like cs1 v1.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.12 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #4  
Old 02-16-2009, 06:24 AM
SixChurchStreet SixChurchStreet is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: New City, NY
Posts: 1,296
Default Re: Just upgraded to a 610, weird things happening.

Thanks guys. I'll take a look at that CS1 thing.
Over the weekend, I completely uninstalled the 610 driver and reinstalled it and i THINK (knock on wood) it's ok now. But that's weird. I didn't do anything different. I've been installing M-Audio firewire devices for a few years now (410, 1814, and now the 610), so i know the whole procedure like the back of my hand.

If it starts acting up again, I'll uninstall CS1. I am pretty sure I got the second release of CS1. I remember it coming out, and me ignoring it at first, because I never rush to do those things if everything is working ok. But I did have that issue where 'plugins disappeared if I added another one' thing happen. So I went to get CS1 and it had been pulled. Then I checked again a few days later and it was available.

Either way, hope things go alright. I HATE that evil blue light on that 610. It's so bright I need to put a piece of electrical tape over it! lol. My 410 was like that too, but somehow my 1814 was nice and mellow.
__________________
Mac Pro 5,1 2.4GHz 8-Core 16GB RAM El Capitan | 2011 MacBook Pro 2.0GHz 4-Core i7 8GB RAM El Capitan | Focusrite Scarlett 6i6 Mk2 | Pro Tools 2018 | Studio One 3.5
Reply With Quote
  #5  
Old 02-18-2009, 03:49 AM
SixChurchStreet SixChurchStreet is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: New City, NY
Posts: 1,296
Default Re: Just upgraded to a 610, weird things happening.

Sure enough, it's happening again. I'll uninstall CS1 and see what that does.

On top of it, the channel 1 pre on the 610 has an insane hiss and distortion going on. i'm really regretting selling my 1814. the pres in it were lame and the AD/DA mediocre, but it was rock solid. I didn't have to worry about anything.

This thing is going back for a refund.
__________________
Mac Pro 5,1 2.4GHz 8-Core 16GB RAM El Capitan | 2011 MacBook Pro 2.0GHz 4-Core i7 8GB RAM El Capitan | Focusrite Scarlett 6i6 Mk2 | Pro Tools 2018 | Studio One 3.5
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weird things happening kyluigi 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 09-17-2012 06:57 PM
Weird things happening with the Digi delays. Allbaldo Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 05-23-2008 06:13 AM
First time on this forum + weird things happening plug ins.. clinka 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 06-19-2007 11:44 PM
weird things happening... chal7ds 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 09-09-2005 06:46 PM
6.7 Weird window things happening. Anyone else?? Rudger 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 12-31-2004 10:59 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:59 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com