Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 11-21-2019, 01:56 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 20,058
Default Re: -9129 error w/ HD Native Card and Pro Tool 2019.10

Quote:
Originally Posted by aaquilato View Post
So far no -9129 error.
Now just keep adding things one box and one cable at a time. If you get more errors you know that one of the recent additions is the culprit.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #22  
Old 09-11-2020, 06:11 AM
michaeljetson michaeljetson is offline
Member
 
Join Date: Jun 2020
Location: Belgium
Posts: 3
Default Re: -9129 error w/ HD Native Card and Pro Tool 2019.10

I wonder how this ended?
I'm experiencing the same problem.

In my case I'm using a Avid HD I/O 16x16 interface and a 192.
Both seem to work fine separately. The moment I try them together I can't play any session. It shows the AAE 9129 error instantly.

Any advice?
__________________
MacPro (Early 2009) - 3,33GHz 6-core Intel Xeon
OS 10.14.6
Avid HD I/O + Digidesign 192
Pro Tools 2020.9.1
48GB RAM
SSD start up disk (250GB) APFS Volume, SATA
1 TB SATA Internal Physical volume, Mac OS Extended (Journaled)
Reply With Quote
  #23  
Old 09-12-2020, 07:52 PM
Sugarnutz Sugarnutz is offline
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Great State of Mississippi
Posts: 777
Default Re: -9129 error w/ HD Native Card and Pro Tool 2019.10

I thought I had seen somewhere before that the 192 likes being the master connected to the core card. This was long ago and could have been BS, can’t remember where I saw it.

I wonder if he ran Digitest and made sure his firmware on the 192 is up to date. I checked one of mine recently because it was a cheap eBay deal ($130 with two digital cards populating the wrong slots, 1&2), at first it refused to be recognized by Pro Tools although Digitest said it was fine. Not until I removed the additional input card from my other 192 and placed it it in with the two digital cards (now in slot 3&4) did Pro Tools recognize and play nice with it. Firmware revision on both 192s was version 3.0 I believe. This is hooked to an HD5 Accel system with PT HD 10.3.8.
Reply With Quote
  #24  
Old 09-12-2020, 09:02 PM
29CountsNY's Avatar
29CountsNY 29CountsNY is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Saratoga Springs, NY
Posts: 549
Default Re: -9129 error w/ HD Native Card and Pro Tool 2019.10

Quote:
Originally Posted by michaeljetson View Post
I wonder how this ended?
I'm experiencing the same problem.

In my case I'm using a Avid HD I/O 16x16 interface and a 192.
Both seem to work fine separately. The moment I try them together I can't play any session. It shows the AAE 9129 error instantly.

Any advice?
Are you using Loop Sync for the clock when they are both connected?
I have been using an HD I/o and 192 for many years with no issues so it is possible for sure.
__________________
www.montabonsound.com
www.29counts.com

Pro Tools HD 2019.12 | HD Native PCIe & HD Native Thunderbolt | Lynx Aurora 16 HD | HD I/O | Digi 192 | 2010 Mac Pro 12 Core 3.46ghz | macOS Mojave 10.14.4 | 48 gigs RAM | Tascam DM3200 | Crane Song Avocet II | Antelope Isochrone OCX | Universal Audio Quad & Duo | Waves Mercury + Studio Classics v10 & Abbey Road Collection
Reply With Quote
  #25  
Old 09-15-2020, 01:38 PM
michaeljetson michaeljetson is offline
Member
 
Join Date: Jun 2020
Location: Belgium
Posts: 3
Default Re: -9129 error w/ HD Native Card and Pro Tool 2019.10

Quote:
Originally Posted by 29CountsNY View Post
Are you using Loop Sync for the clock when they are both connected?
I have been using an HD I/o and 192 for many years with no issues so it is possible for sure.
It works! If I clock with word clock! If i use internal clock (like I always did) it doesn't.
__________________
MacPro (Early 2009) - 3,33GHz 6-core Intel Xeon
OS 10.14.6
Avid HD I/O + Digidesign 192
Pro Tools 2020.9.1
48GB RAM
SSD start up disk (250GB) APFS Volume, SATA
1 TB SATA Internal Physical volume, Mac OS Extended (Journaled)
Reply With Quote
  #26  
Old 09-15-2020, 02:21 PM
29CountsNY's Avatar
29CountsNY 29CountsNY is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Saratoga Springs, NY
Posts: 549
Default Re: -9129 error w/ HD Native Card and Pro Tool 2019.10

Quote:
Originally Posted by michaeljetson View Post
It works! If I clock with word clock! If i use internal clock (like I always did) it doesn't.
You should still be able to use the internal clock with both. I’ll go fire up my rig and see if I can do some screen grabs.
__________________
www.montabonsound.com
www.29counts.com

Pro Tools HD 2019.12 | HD Native PCIe & HD Native Thunderbolt | Lynx Aurora 16 HD | HD I/O | Digi 192 | 2010 Mac Pro 12 Core 3.46ghz | macOS Mojave 10.14.4 | 48 gigs RAM | Tascam DM3200 | Crane Song Avocet II | Antelope Isochrone OCX | Universal Audio Quad & Duo | Waves Mercury + Studio Classics v10 & Abbey Road Collection
Reply With Quote
  #27  
Old 09-16-2020, 04:33 AM
michaeljetson michaeljetson is offline
Member
 
Join Date: Jun 2020
Location: Belgium
Posts: 3
Default Re: -9129 error w/ HD Native Card and Pro Tool 2019.10

Quote:
Originally Posted by 29CountsNY View Post
You should still be able to use the internal clock with both. I’ll go fire up my rig and see if I can do some screen grabs.
Great that would be awesome!
__________________
MacPro (Early 2009) - 3,33GHz 6-core Intel Xeon
OS 10.14.6
Avid HD I/O + Digidesign 192
Pro Tools 2020.9.1
48GB RAM
SSD start up disk (250GB) APFS Volume, SATA
1 TB SATA Internal Physical volume, Mac OS Extended (Journaled)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS : Avid HD Native PCIE card with Pro Tools Ultimate 2019.6 Perpetual License Marc Hudson Buy & Sell 0 10-28-2019 06:33 AM
Trade hd native PCIe card for hd native thunderbolt card and cash? Brandonx1 Buy & Sell 8 03-22-2015 01:45 AM
-9129 Errors: How many of you are using UAD-2 with PT Native? tclash Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 2 12-17-2012 05:02 PM
-9129 errors on HD NATIVE MBP QUAD CORE Cryos macOS 3 04-23-2012 06:47 AM
HD Native -9129 errors KMcK Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 03-16-2011 03:31 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:45 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com