Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 01-09-2020, 10:29 PM
WorldStudios WorldStudios is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Sweden
Posts: 831
Default Re: Pro Tools HDX2 working on new Mac Pro

I wonder this too, but the thing is that it won’t run unless there is power to the fan, so short of jamming the fan with some chewing gum, I have no idea how to solve that :) Perhaps we could transform the power down to, say 7v to get the fan to spin slower and then with less noise? How bad is the noise in this new whisper quiet computer, btw? I can hear it over the “roar” of my mighty 2012 twelvecore.

I have the exact cable posted above. Could anyone confirm that they got it working using that cable? How??
__________________
Johan Bejerholm
World Studios
Sweden

Phone +46707773443
Reply With Quote
  #22  
Old 01-09-2020, 10:44 PM
basehead617 basehead617 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: California
Posts: 62
Default Re: Pro Tools HDX2 working on new Mac Pro

Quote:
Originally Posted by WorldStudios View Post
I wonder this too, but the thing is that it won’t run unless there is power to the fan, so short of jamming the fan with some chewing gum, I have no idea how to solve that :) Perhaps we could transform the power down to, say 7v to get the fan to spin slower and then with less noise? How bad is the noise in this new whisper quiet computer, btw? I can hear it over the “roar” of my mighty 2012 twelvecore.
That's depressing and that alone will make me NOT invest in an HDX system. Thanks for saving me the money.
Reply With Quote
  #23  
Old 01-09-2020, 11:15 PM
uptheoctave uptheoctave is online now
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Oxfordshire and Geneva.
Posts: 256
Default Re: Pro Tools HDX2 working on new Mac Pro

Quote:
Originally Posted by jesele View Post
I guess it's the one in this image.


Jesper
Yes, it is that one.
Reply With Quote
  #24  
Old 01-09-2020, 11:18 PM
uptheoctave uptheoctave is online now
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Oxfordshire and Geneva.
Posts: 256
Default Re: Pro Tools HDX2 working on new Mac Pro

Quote:
Originally Posted by WorldStudios View Post
I wonder this too, but the thing is that it won’t run unless there is power to the fan, so short of jamming the fan with some chewing gum, I have no idea how to solve that :) Perhaps we could transform the power down to, say 7v to get the fan to spin slower and then with less noise? How bad is the noise in this new whisper quiet computer, btw? I can hear it over the “roar” of my mighty 2012 twelvecore.

I have the exact cable posted above. Could anyone confirm that they got it working using that cable? How??
The HDX card fan runs almost silent in the new Mac Pro.
It is undetectable compared to how it used to run in the expansion chassis.
They really sorted out the airflow in the nMP, I guess the HDX card fan only spins when required and that seems to be pretty minimal.
Reply With Quote
  #25  
Old 01-10-2020, 12:06 AM
jesele jesele is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Sweden
Posts: 198
Default Re: Pro Tools HDX2 working on new Mac Pro

Thanks.

Jesper
__________________
Mac Pro 7,1 16-core, 96 GB, OS X.15.4, HDX 1, HD i/o 8x8x8 + HD i/o 16 digital + Metric Halo ULN 8 3D + RME Fireface 800
http://vicc.se/studio-alpha/
http://jesperelen.com
Reply With Quote
  #26  
Old 01-10-2020, 05:07 AM
WorldStudios WorldStudios is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Sweden
Posts: 831
Default Re: Pro Tools HDX2 working on new Mac Pro

Quote:
Originally Posted by octatonic View Post
The HDX card fan runs almost silent in the new Mac Pro.
It is undetectable compared to how it used to run in the expansion chassis.
They really sorted out the airflow in the nMP, I guess the HDX card fan only spins when required and that seems to be pretty minimal.
That is great news! Now I just need to find out how to connect the power - using the above posted cable...
__________________
Johan Bejerholm
World Studios
Sweden

Phone +46707773443
Reply With Quote
  #27  
Old 01-11-2020, 06:04 AM
7thheaven 7thheaven is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Schaumburg, IL USA
Posts: 113
Default Re: Pro Tools HDX2 working on new Mac Pro

Quote:
Originally Posted by WorldStudios View Post
So, how do you guys get power to the HDX fan?
There is one connector that works. It’s towards the top, and needs to be installed prior to sliding cards in. Both on my HDX cards are towards the top.

I had to call Avid support to fix a iOS issue with seeing the cards.
I also had to update firmware thru Avid’s digitest of the cards. I have never seen that before. I am having issues with some plugs not loading. I’ll post on that later.
__________________
Richie- 7th heaven
www.7thheavenband.com
Reply With Quote
  #28  
Old 01-11-2020, 06:07 AM
7thheaven 7thheaven is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Schaumburg, IL USA
Posts: 113
Default Re: Pro Tools HDX2 working on new Mac Pro

Quote:
Originally Posted by jesele View Post
I guess it's the one in this image.


Jesper
Yes. That is it.
__________________
Richie- 7th heaven
www.7thheavenband.com
Reply With Quote
  #29  
Old 01-11-2020, 11:16 AM
Carl Lie Carl Lie is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: New York City
Posts: 1,060
Default Re: Pro Tools HDX2 working on new Mac Pro

Perhaps it's time for Avid to post something regarding HDX cards in the new Mac Pros. In one place that can be found easily.

C
__________________
PT 2019.12 HDX OMNI+HDX8x16 -Mac Pro 12 Cores 48 GB RAM OS 10.12.5 - API 16 channel - AMS Neve 16 channel, AMS-Neve-SSL-GML -Pres/Processing, Bock Audio, BLUE Bottle, Neumann, Josephson -Mics, Bogner, Kemper- Guitar, Chandler Zener-Curve Bender Outboard/Master. UAudio, Waves, Plugin Alliance etc.
Reply With Quote
  #30  
Old 01-11-2020, 11:35 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 12,768
Default Re: Pro Tools HDX2 working on new Mac Pro

Quote:
Originally Posted by Carl Lie View Post
Perhaps it's time for Avid to post something regarding HDX cards in the new Mac Pros. In one place that can be found easily.

C
Agree they should say something but until the HDX cards and Mac Pro 7.1 are supported we all know that wont happen
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HDX2 - HD IO 8x8x8 Jamie Mac Buy & Sell 1 08-06-2019 07:08 AM
2008 Mac Pro has more power than an HDX2 ? SmokinBaldMonkey Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 5 11-11-2012 05:15 AM
HDX1+96 IO to HD3 and HDX2+96 IO to backup betojapa VENUE Live Sound Systems 4 05-10-2012 05:34 AM
harddisks and HDX2 mr.armadillo Post - Surround - Video 1 04-23-2012 09:46 AM
Can I run HDX2 with two video cards in my Mac Pro? conrad787 Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 1 04-22-2012 08:46 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:32 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com