Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-11-2013, 12:19 PM
Jeffrey Talbot Jeffrey Talbot is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: New Orleans, LA USA
Posts: 636
Default Video Editing Bug

Ok so I realize that PT ISN'T designed to work as a video editor, however it does edit video differently that in PT10. Editing a video clip has very unexpected results. Simply creating an edit in a video clip causes the 2nd clip to not be continuous with the 1st.

No dragging or moving of either clips... just make an edit, and the clip is now not continuous.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-11-2013, 03:44 PM
Chief Technician's Avatar
Chief Technician Chief Technician is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: NYC
Posts: 6,981
Question Re: Video Editing Bug

What codec was used for this video?
__________________
Jonathan S. Abrams, CEA, CEV, CBNT
Apple Certified - Technical Coordinator (v10.5), Support Professional (v10.6 through v10.10)
Reply With Quote
  #3  
Old 07-15-2013, 02:04 PM
Jeffrey Talbot Jeffrey Talbot is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: New Orleans, LA USA
Posts: 636
Default Re: Video Editing Bug

H.264, in an mp4 file format
Reply With Quote
  #4  
Old 07-15-2013, 07:26 PM
Chief Technician's Avatar
Chief Technician Chief Technician is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: NYC
Posts: 6,981
Exclamation Re: Video Editing Bug

Quote:
Originally Posted by Jeffrey Talbot View Post
H.264, in an mp4 file format
Using H.264 is not advised. It is a supported codec, though it should be on the "use at your own risk" list, as the decode process is very CPU intensive and it's inter-frame nature makes it susceptible to odd behavior.
__________________
Jonathan S. Abrams, CEA, CEV, CBNT
Apple Certified - Technical Coordinator (v10.5), Support Professional (v10.6 through v10.10)
Reply With Quote
  #5  
Old 07-16-2013, 08:31 AM
Jeffrey Talbot Jeffrey Talbot is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: New Orleans, LA USA
Posts: 636
Default Re: Video Editing Bug

Thanks for the answer...I suspect that is mostly the problem... but my point is that this video file works differently in PT10 than it does in PT11. I can understand the file not working well in both, but can't understand why it works perfectly in one but not the other...

Last edited by Jeffrey Talbot; 07-16-2013 at 09:26 AM. Reason: trying to be nice
Reply With Quote
  #6  
Old 07-16-2013, 12:55 PM
Chief Technician's Avatar
Chief Technician Chief Technician is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: NYC
Posts: 6,981
Arrow Re: Video Editing Bug

Quote:
Originally Posted by Jeffrey Talbot View Post
my point is that this video file works differently in PT10 than it does in PT11. I can understand the file not working well in both, but can't understand why it works perfectly in one but not the other...
It must be a difference with the new Avid video engine in PT11. Whether that difference is on purpose or a bug I cannot say.
__________________
Jonathan S. Abrams, CEA, CEV, CBNT
Apple Certified - Technical Coordinator (v10.5), Support Professional (v10.6 through v10.10)
Reply With Quote
  #7  
Old 07-16-2013, 10:28 PM
Jeffrey Talbot Jeffrey Talbot is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: New Orleans, LA USA
Posts: 636
Default Re: Video Editing Bug

Again... Thanks.

I mainly wanted to let someone know of this behavior.

If this is a bug, it would be nice to have it fixed.
Reply With Quote
  #8  
Old 07-17-2013, 11:27 AM
Chief Technician's Avatar
Chief Technician Chief Technician is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: NYC
Posts: 6,981
Arrow Re: Video Editing Bug

Quote:
Originally Posted by Jeffrey Talbot View Post
I mainly wanted to let someone know of this behavior.
I brought this to the attention of the super-moderators.
__________________
Jonathan S. Abrams, CEA, CEV, CBNT
Apple Certified - Technical Coordinator (v10.5), Support Professional (v10.6 through v10.10)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Editing Video in PT, handling Video TC thierryd Post - Surround - Video 4 11-10-2013 04:24 PM
video editing 372cat Pro Tools 9 3 12-14-2010 08:25 AM
Video Editing in 7.3 Kenny Gioia Pro Tools TDM Systems (Mac) 29 03-11-2007 07:49 PM
Editing Video with PT 7.2 DaveSB Post - Surround - Video 4 07-28-2006 11:15 AM
Video Editing GtrDude 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 11-19-2003 09:28 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:05 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com