Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-06-2003, 04:37 AM
Critical Bill Critical Bill is offline
Member
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 9
Default Can\'t record on audio drives

I have drives dedicated to audio on my Mac. A 36 gig ATA drive and a 36 gig SCSI drive. Both worked fine under PT 5.3.1. Upgraded to Mac OS 10.2.3 and PT 6.1. Now when I record to these drives, I get nothing but static and broken audio during playback. Records fine to the system drive. I did update the driver for the SCSI controller from Adaptec's website, didn't help. I did erase the drives with Disk Utility in Mac OS X and made the drives Mac OS Extended. Anyone have any suggestions?

Tim Lafferty
Mac G4 450DP, 640 megs RAM, Digi001, Adaptec 2930CU SCSI controller, Mac OS 10.2.3, PT 6.1
Reply With Quote
  #2  
Old 10-06-2003, 04:44 AM
mindnoise mindnoise is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Germany and Tokyo
Posts: 3,094
Default Re: Can\'t record on audio drives

Adaptec really isn´t fit for HD-Rec, they have too high a payload to the PCI Bus.
I used an Adaptec 39160 and always got System overload Errors. The Adaptec 2930 (USCSI2) worked way better, but still not flawless. I now use Atto UL3D which is approved by digi.
But this is just one option.

best
__________________
last: PT11.3.1
Reply With Quote
  #3  
Old 10-06-2003, 06:36 AM
Critical Bill Critical Bill is offline
Member
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 9
Default Re: Can\'t record on audio drives

OK, but why wouldn't the ATA drive work?
Reply With Quote
  #4  
Old 10-06-2003, 07:47 AM
sdemott sdemott is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Connecticut
Posts: 242
Default Re: Can\'t record on audio drives

try upgrading to 10.2.6 (or at least 10.2.4) since important CoreAudio updates were included in these...it may help.

I know 10.2.8 just was released,but I'm not going for it just yet so I won't recommend it.
__________________
Steve

Always err on the side of perfection.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
External USB2.0 drives as Audio recording drives injun Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 08-26-2006 07:06 PM
firewire drives no longer valid audio drives chuckbody1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 05-22-2006 11:04 PM
Still can't designate audio playback/record drives slee 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 06-24-2005 11:36 AM
Firewire Drives vs. ATA drives for Audio Playback and Recording Chence 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 14 04-26-2003 12:59 AM
Speeds for System Drives and Audio Drives Shorty B 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 08-31-2002 08:03 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:31 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com