Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > FireWire and USB Audio Interfaces (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-24-2017, 05:43 AM
Julfr Julfr is offline
Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: Paris
Posts: 3
Default Need help : fast track m audio + mac os 10.9.5 + PT issue

Hello,

I have some issues with Pro Tools.

I want to rec a voice over with my Mac OS 10.9.5
5 years ago, I bought a fast track m audio (with pro tools M-Powered Essential 8.0.3). I tried to install PT 8.0.3, but the software is not able to complete the process : the application isn't correctly installed.

So, I thought it was a compatibilty issue : I decided to download a newer version, Pro tools First.

And finally, PT doesn't work at all : when fast track audio is plugged, PT doesn't work. I receive some alerts like "the program doesn't support other frequency (48kHz is my choice, but the software only purposes me 44,1kHz)

Someone can help me please ...? Should I download another update of pro tools ? Or just sell my Mac

Thank you

Last edited by Julfr; 01-24-2017 at 06:07 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-24-2017, 06:10 AM
Julfr Julfr is offline
Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: Paris
Posts: 3
Default Re: Need help : fast track m audio + mac os 10.9.5 + PT issue

I decided to uninstall PT first. Then I tried to install PT 8.0.3 one more time. Same problem at the end of the process : after 15 minutes I decided to stop the program... I reboot my mac and Pro tools application seems to work ... But doesn't recognized fast track :-/
Reply With Quote
  #3  
Old 01-24-2017, 06:46 AM
Julfr Julfr is offline
Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: Paris
Posts: 3
Default Re: Need help : fast track m audio + mac os 10.9.5 + PT issue

I found the solution in another forum : http://community.avid.com/forums/t/124237.aspx

If you have the same problem, read above :

"Hi

I have actually solved the Fast Track USB problem and it now works with Mavericks!

I downoaded this file> http://akmedia.digidesign.com/suppor...80533.dmg?ns=1

you can find the file here 1.9.5. http://avid.force.com/pkb/articles/e...rue&popup=true

The computer restarted

Then I uninstalled the drivers through the same file.

I also deleted the folder Avid here.. /Library/application support/Avid

Now my M-Audio Fast Track USB works!

Hope this also help you.

//// This took me 4 weeks to solve... To Avid. I am Not Impressed by you guys! Regards Sweden"

Bye
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fast Track USB II (ml03-00454) audio interface (Code 10 issue in device manager) AudioRaOp FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 0 10-07-2016 12:42 PM
M-Audio Fast Track Pro Audio Output issue in Win7 tamal_g Windows 3 04-04-2016 07:08 AM
Sound is playing too fast with M-Audio Fast Track Pro wodkin FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 0 02-06-2015 09:42 AM
MIDI Issue With M-Audio Fast Track Pro & Command|8 kavieix Pro Tools M-Powered (Win) 0 03-28-2008 07:53 PM
M-Powered issue with M-Audio Fast Track USB Jesse1 Pro Tools M-Powered (Win) 8 11-27-2006 12:54 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:03 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com