Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-13-2018, 07:47 PM
JakeBirch JakeBirch is offline
Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: Missoula, MT
Posts: 13
Default Eucontrol Network Configuration Alert - Windows 10

I'm hoping someone can help me out. I've been trying to get my new Artist Mix up and running on my PC to no avail. It seems the issue is with the EuControl software. Currently, when I open EuControl, I get the following message:

"EUCON network services could not be started

There was a problem with the current network configuration that could not be resolved. Please check your network settings and connections and try restarting the EuControl application. If that doesn't work, please restart your computer."

The only options are a button that says "Quit" or to close the window. Closing the window seems to continue initialization of the app, but it then crashes and generates a crash report.

I've seen other users with similar issues, but the solutions out there on this forum seem specifically oriented towards Mac OS. Also, not really sure what I'm supposed to be checking for in "network settings" here, and am struggling to find this in the setup manuals. Does anyone know how to resolve this issue?
Reply With Quote
  #2  
Old 09-13-2018, 07:53 PM
jjnssn jjnssn is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: Minneapolis
Posts: 478
Default Eucontrol Network Configuration Alert - Windows 10

Curious, what if you start windows without the mix on, does it still generate the error? How are you connecting? I have a switch that I plug my eucon devices into along with my pc and I haven’t had to adjust my network settings.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
__________________
W10 Pro / X99 / E5-1650v3 / 64GB ECC / nVidia P1000 / TB3 AIC
PT2018.10 / HDX1 / Eucon 18.3 / OMNI / HD IO 16x16 / 11R / Kontakt Kontrol S49 / Artist Transport and Mix / UAD x8P, OCTO Satellite, Apollo Twin MKII Thunderbolt

Late 2013 MacBook Pro / PT2018.10
Reply With Quote
  #3  
Old 09-13-2018, 09:26 PM
JakeBirch JakeBirch is offline
Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: Missoula, MT
Posts: 13
Default Re: Eucontrol Network Configuration Alert - Windows 10

Quote:
Originally Posted by jjnssn View Post
Curious, what if you start windows without the mix on, does it still generate the error?
I'm a bit new to windows so forgive the question but is there a way within system settings to prevent it from starting automatically? Since the app crashes on launch I can't access any settings within it. Currently it starts automatically so I would have to change this through the OS to test this out.

Quote:
Originally Posted by jjnssn View Post
How are you connecting?
I'm plugged into the ethernet input on my motherboard, and I have the latest drivers for that.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-14-2018, 04:30 AM
jjnssn jjnssn is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: Minneapolis
Posts: 478
Default Re: Eucontrol Network Configuration Alert - Windows 10

Quote:
Originally Posted by JakeBirch View Post
I'm a bit new to windows so forgive the question but is there a way within system settings to prevent it from starting automatically? Since the app crashes on launch I can't access any settings within it. Currently it starts automatically so I would have to change this through the OS to test this out.







I'm plugged into the ethernet input on my motherboard, and I have the latest drivers for that.


I thought there was a context menu/preferences that allows you to not start at boot. Check manual. All I am saying is turn off your device. If you still get an error something else is wrong.

As for direct connection with Ethernet, I am no expert, you just have to make sure the connection is correct in the sense of “ will it work”. Check manual. It use to be if you direct connected two devices you needed a crossover cable. I don’t know if that is still true.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
__________________
W10 Pro / X99 / E5-1650v3 / 64GB ECC / nVidia P1000 / TB3 AIC
PT2018.10 / HDX1 / Eucon 18.3 / OMNI / HD IO 16x16 / 11R / Kontakt Kontrol S49 / Artist Transport and Mix / UAD x8P, OCTO Satellite, Apollo Twin MKII Thunderbolt

Late 2013 MacBook Pro / PT2018.10
Reply With Quote
  #5  
Old 09-14-2018, 09:15 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 1,594
Default Re: Eucontrol Network Configuration Alert - Windows 10

Go to the Windows Control Panel and open the EUCON Prefs. In there is a network select box, make sure it lists the network you are connected to. This error is not EuControl but your networking on the PC.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools tabbed windows in MacOs - Windows configuration not working hugocentrique Pro Tools Software (Mac) 2 05-07-2018 11:57 AM
EuControl + PT|Control: Better Configuration Management? Flint-6 Pro Tools | Control 13 09-19-2016 02:43 AM
Windows Virus Alert! shaggy General Discussion 0 10-20-2001 09:59 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:23 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com