Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-24-2007, 10:15 AM
aaronson aaronson is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 5
Default Using Summit Audio 2BA-221 preamp with Mbox2

Hello. I am trying to use a Summit Audio 2BA-221 pre-amp without much luck. I was told to go from the XL out to a 1/4 in on the mbox (line) because the line out on the 2ba is -10db. But I have also tried going straight from the line out to the line in.

Either way I am running into difficulties. My main problem lies here: the input switch on the mbox2 goes between DI and Microphone. There is no way to tell it to use the line input. If I plug something into LINE and switch the input to DI I get no signal. If I switch it to Mic, I do get a signal but it isn't clean. I'm pretty sure the noise is coming from the mbox'2 internal preamps, because even with the gain of the 2BA all the way down, i still hear noise coming from the mbox2. I have tried a variety of cables, to that's not the problem.

Does anyone use the mbox2 with a separate pre-amp? Or (better) this preamp? Could someone tell me the right way to plug it in.

Also, what is the deal with the line in? The instructions on the mbox2 say to select "line" as the input, but that must be copied over from the instructions to the original mbox, because the mbox2 has no such switch. So what is the proper setting to use the line in (which should bypass the preamp, right?).

Thanks!
jack
Reply With Quote
  #2  
Old 02-24-2007, 06:24 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,921
Default Re: Using Summit Audio 2BA-221 preamp with Mbox2

First, go to I/O setup and see if you can ADD PATH and select line in. You may just not have the I/O set correctly so the line inputs are not available when you choose input source.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 02-25-2007, 12:07 AM
aaronson aaronson is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 5
Default Re: Using Summit Audio 2BA-221 preamp with Mbox2

thanks for the advice. the i/o, though, only lets you select r/l for stereo paths or mono 1/2 for mono paths. There are no settings like line/mic.

does anyone who uses the mbox2 know how to set this up?

Thanks!
jack
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trident Audio S20 Dual Mic Preamp MBox2 Martin35 Pro Tools M-Powered (Win) 0 01-31-2013 11:58 AM
Using outboard Preamp/Bypassing Mbox2 Preamp KennyC 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 06-10-2007 01:00 PM
Summit Audio 2BA-221 edwardo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 03-04-2005 12:21 AM
Grace 101 or Summit Audio 221 preamp? H-man 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 11-14-2002 09:33 AM
Grace 101 or Summit Audio 2ba 221 preamp? H-man 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 11-14-2002 09:13 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:25 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com