Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-23-2010, 06:39 AM
jembert jembert is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 7
Default quite cheap 5.1 monitor system?

hi
any ideas/examples of quite cheap but nice sound quality 5.1 monitor setup? good for mBox original and possibly with presets like PL, PL2, DolbyDigital etc
thanks for help!
Reply With Quote
  #2  
Old 02-23-2010, 07:57 AM
Frank Kruse Frank Kruse is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: old europe
Posts: 5,538
Default Re: quite cheap 5.1 monitor system?

5.1 for mbox-original?
__________________
PTHDn 2020.9 (OSX10.14.6), 8x8x8, MacPro 5,1 3.33Ghz 12-Core, BM DeckLink SDI, SYNC HD, all genlocked via AJA GEN10, 48GB RAM, Xilica Neutrino, Meyersound Acheron
Reply With Quote
  #3  
Old 02-23-2010, 07:57 AM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: quite cheap 5.1 monitor system?

Quote:
Originally Posted by jembert View Post
hi
any ideas/examples of quite cheap but nice sound quality 5.1 monitor setup? good for mBox original and possibly with presets like PL, PL2, DolbyDigital etc
thanks for help!
Umm. How exactly where you planing on getting 6 seperate outputs out of a 2 channel interface? AFAIK this can't be done.

Blue Sky makes a nice 5.1 setup. M-Audio made a nice inexpensive powered 5.1 system (LX4 2.1 + 5.1 LX4 expander).

If you really want to do 5.1 I would recommend a different Digi interface like the 003, The CPTK and the Blue Skys since they include a hardware level controller. The monitor output knob on the 003/002 is stereo only.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #4  
Old 02-23-2010, 09:27 AM
jembert jembert is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 7
Default Re: quite cheap 5.1 monitor system?

I'm thinking about monitoring 5.1 session with CPTK and Neyrinck Stereo LtRt on mBox original (or with Mix 5,1)
somethihing like home theater 5.1 system or so...
thanks again
Reply With Quote
  #5  
Old 02-23-2010, 09:32 AM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: quite cheap 5.1 monitor system?

Quote:
Originally Posted by jembert View Post
I'm thinking about monitoring 5.1 session with CPTK and Neyrinck Stereo LtRt on mBox original (or with Mix 5,1)
somethihing like home theater 5.1 system or so...
thanks again

Right. But...... The MBox will not output 5.1.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #6  
Old 02-23-2010, 11:12 AM
Newpostguy Newpostguy is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 263
Default Re: quite cheap 5.1 monitor system?

Incorrect. We run discrete 5.1 with mbox 2 pro and cptk. It is possible however even on 8 core macpro it's a CPU hogfest. We output Dolby digital ac3 with DVD studio and compressor
Reply With Quote
  #7  
Old 02-23-2010, 11:18 AM
Frank Kruse Frank Kruse is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: old europe
Posts: 5,538
Default Re: quite cheap 5.1 monitor system?

Quote:
Originally Posted by Newpostguy View Post
Incorrect. We run discrete 5.1 with mbox 2 pro and cptk. It is possible however even on 8 core macpro it's a CPU hogfest. We output Dolby digital ac3 with DVD studio and compressor
The OP wrote "mbox original". It has 2 outputs.
__________________
PTHDn 2020.9 (OSX10.14.6), 8x8x8, MacPro 5,1 3.33Ghz 12-Core, BM DeckLink SDI, SYNC HD, all genlocked via AJA GEN10, 48GB RAM, Xilica Neutrino, Meyersound Acheron
Reply With Quote
  #8  
Old 02-23-2010, 11:19 AM
Newpostguy Newpostguy is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 263
Default Re: quite cheap 5.1 monitor system?

Quote:
Originally Posted by Frank Kruse View Post
The OP wrote "mbox original".
Oh sorry my bad. Get an mbox 2 pro and you can do it Id save your money get PT HD
Reply With Quote
  #9  
Old 02-23-2010, 12:31 PM
infiniteloop infiniteloop is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 436
Default Re: quite cheap 5.1 monitor system?

Quote:
Originally Posted by Newpostguy View Post
Incorrect. We run discrete 5.1 with mbox 2 pro and cptk. It is possible however even on 8 core macpro it's a CPU hogfest. We output Dolby digital ac3 with DVD studio and compressor

Doing something wrong there, bud. On an 8 core Mac Pro with 003, CPTK I can run 48 tracks, 10 stereo busses, 6+ 5.1 busses with 3 x 5.0 reverbs and four 5.1 limiters and not even be touching 20% on a system using 12 cores of the available 16. Unless you're running some major huge sessions in there, you are having problems elsewhere. Your recommending PT HD is very wide of the mark - an 8-core MacPro can run more plugs than an HD8 system.
Reply With Quote
  #10  
Old 02-23-2010, 12:38 PM
Newpostguy Newpostguy is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 263
Default Re: quite cheap 5.1 monitor system?

Quote:
Originally Posted by infiniteloop View Post
Doing something wrong there, bud. On an 8 core Mac Pro with 003, CPTK I can run 48 tracks, 10 stereo busses, 6+ 5.1 busses with 3 x 5.0 reverbs and four 5.1 limiters and not even be touching 20% on a system using 12 cores of the available 16. Unless you're running some major huge sessions in there, you are having problems elsewhere. Your recommending PT HD is very wide of the mark - an 8-core MacPro can run more plugs than an HD8 system.
Wow, if thats the case you are correct something is seriously wrong! PT LE can do all of that! ? WOW. Infiniteloop, in lieu of not hijacking this thread can I PM you regarding this. I'd love to get our macpro running that sweet. I am also playing 1080p video through blackmagic in full res at the same time and running way more than 48 tracks and 16 busses. thats not much imo. Running 7 surround plugs, thats something this system does not like and that impresses me.

WOW

Quote:
Originally Posted by infiniteloop View Post
an 8-core MacPro can run more plugs than an HD8 system.
Is this really true? What about with a full track count? Have been considering going HD 1 due to this problem. How much ram are you running? What core speed? How many hard drives? These are also all factors.

EDIT: Right now I have a test session, 14 tracks total. (2 inacive atm) 2 x 5.0 aux + 2 x 5.1 aux, the rest are mono and stereo audio tracks. CPU (RTAS) usage is at 5%, with only surroundscope on dialogue stem. no other plugs. I add TL space 5.0 to DX chain, puts the CPU at 11%. Add 2 surround compressors to auxes, another 5.0 TL space to foley track, air EQs on foley and massey limiter to stereo mixdown aux with surroundcode and im floating above 36% on 12 cores. This session doesnt even have audio in it.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A Cheap ProTools System That Will Play TDM-HD Songs? Mike Greene Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 09-08-2007 04:02 PM
cheap desktop system? mmmonaco 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 01-01-2006 05:34 AM
Cheap and Rockin' PC system specs in here greenroom 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 04-05-2003 02:06 AM
HOW CHEAP CAN WE FIND A USED TDM SYSTEM FOR????? el matador 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 08-18-2002 12:03 AM
fast scsi storage system for way cheap! brett.howard Storage Subsystems 0 09-09-2001 06:26 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:03 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com