Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Getting Started

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-27-2018, 01:27 PM
jimbojams jimbojams is offline
Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: united kingdom
Posts: 11
Default Please help newbie (avid app manager help.exe probs

Hi there,
many thanks for looking , pulling my hair out , i would say im intermediate rather than new ,, i really need help . My pro tools keeps freezing due to (avid application manager helper.exe ) ? I know this due to going deep into my system info CPU usage etc . I have nothing on my p.c using cpu or only very small percentage However ,, its showing avid application manager helper.exe and there are more than one of these on the list showing same ,,, these are using all my cpu i.e jumping from 0 percent to 80 down to 70 up to 100 ,, This is without pro tools running ? do i actualy need help.exe running ,,
ok my p.c AMD A8 processor 6410apu AMD radeon R5 graphics 2.00 ghz
8 GBS Ram 64 bit opp system x 64 bassed prossesor .
also lots of send and receive showing on the help.exe , really dont understand
Can any one please help i cant see this issue on any of the online helps .
I will say also the Task manager within pro tools while im using it keeps popping up without my command and im continually having to close this ,,
many many thanks if you can help jim
Reply With Quote
  #2  
Old 12-27-2018, 01:31 PM
jeam25's Avatar
jeam25 jeam25 is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico
Posts: 2,446
Default Re: Please help newbie (avid app manager help.exe probs

Hi for the purpose of testing uninstall the Avid app manager and test again . You can always disable it from auto start on windows msconfig too without unistalling and/or if PT runs better withou it .
__________________
- Jesus Alvarado -

Keep the volume UP !
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Avid Application Manager not showing all Avid Plugins quincy_j_clomo Licensing & Accounts 1 01-19-2018 09:18 AM
Protools 10 Plugin AVID EQ Automation probs Cryos Pro Tools 10 0 02-27-2012 10:52 AM
Avid download - anyone else getting probs? K.B. 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 04-25-2004 09:53 AM
Newbie here needs help! Sound Manager w/6.0 chris Evans 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 03-14-2003 07:12 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:33 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com