Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-27-2020, 11:00 AM
JFunc JFunc is offline
Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Glasgow
Posts: 3
Default PTHD9 & Loop Sync

Hi folks - hope you are all well in these crazy, crazy times.

PT9 HD3 System - 3 x 192 I/O Interfaces.

I have my 3 x 192 I/O interfaces all correctly connected via Loop Sync, and all works well in either a 44.1k or 48k session, front panel lamps all good and stable.

When I try and run a 96k session, however, the first interface is A-OK, but the outputs on interfaces 2 & 3 randomly meter signals, like they are unclocked. Very weird indeed. All cables are good. All seems fine with setup (as it works with lower sample rate sessions). Now I may be missing something COMPLETELY obvious (more than likely ) but can anyone please shed any light?

They were clocked previously with an Apogee Big Ben, but I have taken that back to my home studio, hence the issue.

Thanks in advance folks!

AJ.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-27-2020, 11:43 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 14,380
Default Re: PTHD9 & Loop Sync

Have you operated this rig before at 96khz?

Any other problems besides front panel meters?

When you removed the Big Ben you closed the sync loop with a BNC cable?

You should play with making each interface in the loop the clock master and seeing if that shows you how far around the loop a sync signal works... hopefully you get that to show you a bad BNC cable link or bad interface box... either not passing loop sync reliably, or not generating the loop clock reliably. If you suspect a bad cable swap/replace it, if a bad interface disconnect/remove it.

How are the interface Digilink cables connected/chained ? I would not ignore the possibility that it is a Digilink connection having problems. swap cables, and the ordering of digilink chaining leave the loop sync as is... does the problem follow the digilink cables or the boxes? Remember the Digilink cable chaining between boxes should be a short cable. Even if this worked before you may have bumped a cable, removed cables to access stuff etc. *Always* suspect cables, just because it worked before is not a guarantee, do swap cable tests now.

Last edited by Darryl Ramm; 09-27-2020 at 02:31 PM.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-27-2020, 01:15 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,838
Default Re: PTHD9 & Loop Sync

In addition to Darryl's excellent advice, your post seems a bit light on details, so I must ask, are there any other devices connecting to any 192 via a digital connection(just trying to rule out conflicting digital clocking for other sources)
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sync I/O and a single 192 I/O Loop Sync or not? Zapakos Pro Tools TDM Systems (Win) 8 06-12-2016 08:41 PM
Sync HD reverts back to loop sync after PT quit pqlior@mac.com macOS 1 07-23-2015 02:37 PM
Sync HD, Loop Sync, Max BNC Length? matchoo0 Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 08-07-2010 01:31 AM
Sync HD with Aurora 16 w/o Loop Sync even possible? PleaseDontCrash Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 09-26-2008 08:02 AM
HD, Sync I/O, loop sync and clocking Will Russell Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 04-09-2004 01:38 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:38 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com