Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-17-2007, 09:02 PM
citi citi is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Los Angeles
Posts: 1,686
Default Adding a midi track crashes protools immediately

How strange in all my years of working with protools I have yet to use the midi, until now. I thought I would give it a try. I loaded up a instrument midi track. Loaded fine. I load a midi track, instant crash. Adding audio tracks or aux work no problem. No BTD problems just this strange midi. Digi, if you wan me to keep using my mpc and ableton live I will, but I really want give you guys a shot!

PTLE 7.3.1
Macbook Pro 2.0, 2gb of ram.
10.4.9
Used the manual installer to get to 10.4.9, have not updated itunes or quicktime.

I have trashed all preferences, repaired permissions, removed any strange plugs and even reinstalled the update (I did not uninstall the previous) nothing works.

Am I going to have to uninstall protools and start over. Anyone else have this problem?

Thanks in advance!
__________________
CiTi
----------------------------------
http://www.checkonet2ent.com
Reply With Quote
  #2  
Old 07-18-2007, 08:10 AM
citi citi is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Los Angeles
Posts: 1,686
Default bump

bump
__________________
CiTi
----------------------------------
http://www.checkonet2ent.com
Reply With Quote
  #3  
Old 07-18-2007, 09:47 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,765
Default Re: Adding a midi track crashes protools immediately

Try this:

Go to MacHD>Users>your account>Library>Preferences>By Host and trash 'com.apple.midi.a bunch of numbers and letters.plist'.

Go to MacHD>Users>your account>Library>Preferences and trash 'com.apple.audio.audiomidisetup.plist'.

Empty the trash and restart, then see if everything is working.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #4  
Old 07-18-2007, 11:26 AM
citi citi is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Los Angeles
Posts: 1,686
Default Re: Adding a midi track crashes protools immediately

The one file I did not delete was the com.apple.audio.audiomidisetup.plist.

I will delete this one along with trashing all the prefs again when I get home tonight.

Do you know if deleting that file will delete all the devices I have set up in the Audio Midi Manager?
__________________
CiTi
----------------------------------
http://www.checkonet2ent.com
Reply With Quote
  #5  
Old 07-18-2007, 12:26 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,765
Default Re: Adding a midi track crashes protools immediately

Quote:

Do you know if deleting that file will delete all the devices I have set up in the Audio Midi Manager?
No, it will not.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #6  
Old 07-18-2007, 06:09 PM
citi citi is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Los Angeles
Posts: 1,686
Default Re: Adding a midi track crashes protools immediately

ok. so it's still crashing. I guess I will uninstall/reinstall and see if that fixes it.
__________________
CiTi
----------------------------------
http://www.checkonet2ent.com
Reply With Quote
  #7  
Old 07-19-2007, 09:30 AM
citi citi is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Los Angeles
Posts: 1,686
Default PROBLEM FIXED

Problem fixed. It was not the program, OSX, plist, or preferences. It was the digi002 device in AMS. Somehow the device got corrupted. I realized it when I was in AMS and I tried to open up the 002 and that program crashed. I deleted the device and restarted protools (it adds the device automatically back in) and it worked just fine.
__________________
CiTi
----------------------------------
http://www.checkonet2ent.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ProTools crashes the system immediately amfm 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 03-23-2008 01:48 PM
protools crashing when adding midi track DPeel MIDI 0 09-06-2007 05:15 PM
ProTools crashes in new MIDI track... whatevkev MIDI 4 04-27-2005 11:01 AM
LE 6.4 crashes immediately with 002R j20056 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 03-27-2005 06:37 AM
Mac G4 Crashes Immediately...I'm really new to this luapfitz Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 09-04-2000 05:40 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:59 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com