Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-24-2019, 01:52 AM
Jared_TL Jared_TL is online now
Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 22
Default DADMan goes wonky

Every other day or so, DADMan goes into a partial non-functional state. Lots of things still work... but two things of note - the meters stop working and DADMan won't close. The only solution is to kill it (and lose unsaved changes - learned that lesson a couple of times - now I save after any change). Any one else running into this?



Running on Mojave 10.14.6 on a 2013 "Trashcan" Mac Pro. All Avid/MTRX/DADMan (5.3.4.5) software at latest versions.



Thanks!!
Reply With Quote
  #2  
Old 11-25-2019, 11:29 AM
SomeOtherGuy SomeOtherGuy is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Los Angeles
Posts: 317
Default Re: DADMan goes wonky

Not sure if this is related, but when I shut my Mac down, Dadman refuses to quit and I have to force quit it. Just started happening a month ago.
__________________
Pro Tools Ultimate, Avid MTRX, MOM, Mac Pro 3.5 Ghz 6-Core (2014) 64 GB RAM, Mac OS Mojave, Samsung T5 SSDs
Reply With Quote
  #3  
Old 11-26-2019, 03:56 PM
paulo m's Avatar
paulo m paulo m is offline
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Lisbon, Portugal
Posts: 326
Default Re: DADMan goes wonky

Quote:
Originally Posted by Jared_TL View Post
Every other day or so, DADMan goes into a partial non-functional state. Lots of things still work... but two things of note - the meters stop working and DADMan won't close. The only solution is to kill it (and lose unsaved changes - learned that lesson a couple of times - now I save after any change). Any one else running into this?



Running on Mojave 10.14.6 on a 2013 "Trashcan" Mac Pro. All Avid/MTRX/DADMan (5.3.4.5) software at latest versions.



Thanks!!
I did experience the same in regards to the meters. If the MAC goes to screen saving for let´s say an hour or so, the meters stop working. Once I thought that was related to energy saving on the MAC but after some tests, nothing worked. I need to close DADman and restart and then they start working again. I tried different colour profiles to no avail too. Running Mojave. I guess that is something wrong with the code, that´s my only explanation for it. It should work fine, but they (DAD) took a long time to make it Mojave compatible, but I think there´s more work to be done on the GUI.
__________________
Regards,

Paulo M
Reply With Quote
  #4  
Old 12-09-2019, 01:13 PM
Soundadventures Soundadventures is offline
Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: Switzerland
Posts: 14
Default Re: DADMan goes wonky

Quote:
Originally Posted by Jared_TL View Post
Every other day or so, DADMan goes into a partial non-functional state. Lots of things still work... but two things of note - the meters stop working and DADMan won't close. The only solution is to kill it (and lose unsaved changes - learned that lesson a couple of times - now I save after any change). Any one else running into this?



Running on Mojave 10.14.6 on a 2013 "Trashcan" Mac Pro. All Avid/MTRX/DADMan (5.3.4.5) software at latest versions.



Thanks!!
We had similar Problems but after downloading the newest DADman Software from Avid and updating also the MTRX Firmware to the latest Version this fixed it.

Sadly we now have other problems after upgrading the MTRX Firmware but at least your problems should be solved when you get the newest firmware and DADman software. Good luck!

Cheers
Thomas
__________________
Best
Thomas

Pro Tools HDX 3 / Pro Tools HD 6 (TDM)
4 x 192, 2 x SSL Delta Links, MTRX/SPQ/Dante
Avid S3, Euphonix 5MC
All variations of Mac's, PC's and Coffee Machines...
Reply With Quote
  #5  
Old 12-16-2019, 01:57 PM
DHS DHS is offline
Member
 
Join Date: May 2002
Location: San Francisco
Posts: 185
Default Re: DADMan goes wonky

What other problems? I just got a new mac pro and assuming it ships with mojave and cant go back so wondering what **** show Im about to walk into. haha
Edit: I think this thing has 10.15
Reply With Quote
  #6  
Old 12-29-2019, 02:06 PM
rlhinc rlhinc is offline
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Los Angeles
Posts: 10
Default Re: DADMan goes wonky

A 'new Mac Pro' would ship with Catalina, not Mojave, no?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DADMan Firmware - When to Flash? jdh95 Avid S6 5 09-11-2019 10:00 AM
Mojave breaks DADman software Johnny Hulst Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 41 07-31-2019 09:23 AM
DADman and Mojave? jgaz Avid S6 15 06-30-2019 08:25 AM
DADman/PROmon on MTRX with OSX above 10.12 Sierra paulo m Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 4 03-01-2019 05:05 PM
Sum and Intercancel between MTRX DADman and S6 laki Avid S6 1 12-27-2017 05:18 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:33 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com