Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S6

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-19-2016, 01:43 AM
Gregor B. Gregor B. is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Deutschland
Posts: 62
Default Window Management

Hi!

I have a very simple but important request concerning plugin windows:
working on or clicking on a plugin from the S6 surface opens the window of that plugin in Pro Tools. But if I already had that window open (target button unattentioned), then that window is closed! My request is that untargeted windows should not be changed at all when working on the S6 surface.

Explanation: My dialog bus is 5.1 and it contains some 4 multi-mono plugins like Deesser, Compressor, which I want to view at all times and I will want to see whats going on in the center channel. Per default, multi-monos show you the L channel, so what I do is I open the plugins I constantly want to monitor, untarget them, and set them to view the C channel. Now on S6 when I want modify say the Deesser, I click on inserts on that channel and push the knobwheel of the Deesser, in that moment my stationary window closes and a new one opens, the new one is targeted and its set to L channel... its quite "challenging" during a busy mix.

Another point is that PI windows don't seem to open correctly when in 'All' mode. Haven't gotten to the bottom of this but I guess there's a problem in communication. will have to investigate more.

Best
Gregor
Reply With Quote
  #2  
Old 02-19-2016, 07:27 AM
bergj00 bergj00 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: NYC
Posts: 61
Default Re: Window Management

+1

definitely!! This should also be implemented on the System 5 as well. Incredibly annoying feature...
Reply With Quote
  #3  
Old 02-19-2016, 02:02 PM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is online now
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 842
Default Re: Window Management

I agree that there is room for improvement regarding S6 and window management. Let me explore a few workflows and write up some observations. I also agree that an untargeted plug-in window should stay put as was the original intention of managing multiple windows in Pro Tools.




Jeff
__________________
Jeff Komar
Applications Specialist, Pro Audio
Avid
Reply With Quote
  #4  
Old 10-14-2016, 10:15 AM
Gregor B. Gregor B. is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Deutschland
Posts: 62
Default Re: Window Management

Dear Jeff,

There are still major issues with window management on the S6. I mix on the S6 everyday and I mix on the System 5 MC everyday and the way plugin windows behave on both consoles is pretty much identical (it has got to be a EUCON issue) and it is in every way unsatisfying - on both consoles.

- First of all, simply opening the EQ window (e.g. channelstrip) by pressing the EQ button wont work in 90% of the cases (pressing Dyn and then EQ right after is a workaround)
- Opening a PI window from the console, of a plugin that was already open (untargeted) closes that window, which defeats the purpose of a target button
- and last but not least: changing from one layout to the next (again both S6 and System5 MC) will shuffle around plugin windows that are open in that moment (untargeted). even if I save all my open plugins as a window configuration and save that window configuration with every single layout I use. It will still shuffle around and close most of my open windows.

This issue is more timedrenching than missing plugin mapping.
Lets try to solve it, if you need any more information, Im here to help!

Thanks and Best
Gregor

Last edited by Gregor B.; 10-14-2016 at 02:11 PM. Reason: no time earlier
Reply With Quote
  #5  
Old 10-14-2016, 10:37 AM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is online now
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 842
Default Re: Window Management

I agree 100%.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Jeff Komar
Applications Specialist, Pro Audio
Avid
Reply With Quote
  #6  
Old 10-14-2016, 02:12 PM
Gregor B. Gregor B. is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Deutschland
Posts: 62
Default Re: Window Management

completed my previous post, I was in too much of a hurry earlier. Thanks for looking into it!
Reply With Quote
  #7  
Old 02-15-2017, 02:24 AM
Gregor B. Gregor B. is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Deutschland
Posts: 62
Default Re: Window Management

Yesterday I noticed big improvements with window management on my S6 and my Euphonix System-5MC. Both PT versions were updated to 12.7. Eg the windows didnt shuffle around anymore when changing layouts, awesome. Havent checked all other points I had. Did this fix come with 12.7 and a better Eucom protocol in general? It doesnt seem to be S6 3.5 cause my Euphonix also improved.
Best G
Reply With Quote
  #8  
Old 02-15-2017, 08:26 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 2,409
Default Re: Window Management

S6, S3, Artist Series and MCPro all share the same EUCON and release schedule now, so most fixes will be across the board. PT includes the EUCON adapter and is responsible for a lot of what happens on the consoles. So yes a PT release alone can effect the surfaces.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Top of mix window underneath menu bar - can't move window [solved] gazzerb Pro Tools 12 2 01-27-2016 04:21 AM
Window Configuration Bug - Track/Groups window keeps reappearing! cantgetnosleep 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 02-25-2010 12:34 PM
Transport Window and Color Selection window lost cd_audio_mix Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 11-26-2006 11:58 PM
Mix Window Freezes but Edit Window works fine. wwicklund 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 04-08-2006 11:49 PM
DSP Mix Management bluemt Tips & Tricks 0 03-31-2000 11:57 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:13 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com