Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Licensing & Accounts

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-29-2018, 01:36 PM
LightWing's Avatar
LightWing LightWing is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Titusville, FL
Posts: 441
Default UVI Workstation & Falcon included with Pro Tools

Should be hitting all of our accounts over the next week for FREE and going forward as part of Pro Tools!

Ain't no humbug here! :)
__________________
Patrick

www.LightWingStudios.com

Musical Instrument Protection Accessories...Made In America.

KeyShield HD, AxeShield HD, AxeSak, AxeGlove & AxeCap

Win 10 Pro, PT 12.8.10 Native, Dell Precision T5500, Dual Processors (12 Cores), 72GB RAM, 5@500GB SSD, 1@4TB HD, Nvidia 2GB HDMI Card, Vizio 39" TV as Monitor, Presonus AudioBox USB Interface, Mackie HR-828 Monitors, Katana Head, Fishman Triple Play, AIR Music & East West Plugins, 9 Guitars...& an AMAZING wife. :)
Reply With Quote
  #2  
Old 11-29-2018, 01:38 PM
DonaldM's Avatar
DonaldM DonaldM is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 3,924
Default Pro Tools - Avid Announce Inclusion Of UVI Virtual Instruments

According to the Pro Tools Expert website, Pro Tools - Avid Announce Inclusion Of UVI Virtual Instruments At No Extra Cost With Pro Tools 2018.



Quote:
The Pro Tools First users will get the UVI Workstation 3 and the Plugsound Avid Edition 2.6 GB sound pack free. Pro Tools and Pro Tools Ultimate users with a current upgrade plan will get the UVI Falcon, the Falcon Factory Sounds and the Plugsound Avid Edition 2.6 GB sound pack for free as long as they have a current upgrade plan in place.



Here's more from AVID.



__________________
"Never believe anything you hear in a song." Tyrion Lannister, Game of Thrones
Owner: Dragon Rock Productions LLC
Dell XPS 435T/9000 Win-10 Pro 24gig RAM
IntelCore i7 CPU 920@2.67GHz
Pro Tools 2018.12
Focusrite Scarlett 8i6


Reply With Quote
  #3  
Old 11-29-2018, 01:45 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 15,687
Default Re: UVI Workstation & Falcon!

i already had this workstation but it's great that avid is now taking care of it

now if they contated NI and gave us Kontakt
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-29-2018, 01:45 PM
amagras amagras is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Ottawa, ON
Posts: 2,901
Default Re: UVI Workstation & Falcon!

That's the good stuff!
__________________
Dell XPS 8700. Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz. RAM: 16GB. Windows 10 Home x64. NVIDIA GeForce GTX 645. NI Komplete Audio 6. Pro Tools 2018
amagrasmusic.com
Reply With Quote
  #5  
Old 11-29-2018, 02:35 PM
noiseboyuk noiseboyuk is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: UK
Posts: 1,063
Default Re: UVI Workstation & Falcon!

Lovely! 2 questions...

1. Anyone know how the licensing works? I'm guessing its a time-limited iLok license, tied to your support plan.

2. I'm assuming its the regular versions with standalone, VST etc and not just AAX, but would be nice to have confirmation.
__________________
Guy Rowland
www.guyrowland.co.uk

PT 2018HD; W10 Pro; i7 7820X; 64gb RAM; RME Babyface; UAD Quad Satellite USB; GTX 1050i
Reply With Quote
  #6  
Old 11-29-2018, 02:37 PM
DonaldM's Avatar
DonaldM DonaldM is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 3,924
Default Re: UVI Workstation & Falcon!

Quote:
Originally Posted by noiseboyuk View Post
Lovely! 2 questions...

1. Anyone know how the licensing works? I'm guessing its a time-limited iLok license, tied to your support plan.

2. I'm assuming its the regular versions with standalone, VST etc and not just AAX, but would be nice to have confirmation.

Does UVI host VSTs? If so, I wasn't aware of that. I've had it a while, but haven't used it much.
__________________
"Never believe anything you hear in a song." Tyrion Lannister, Game of Thrones
Owner: Dragon Rock Productions LLC
Dell XPS 435T/9000 Win-10 Pro 24gig RAM
IntelCore i7 CPU 920@2.67GHz
Pro Tools 2018.12
Focusrite Scarlett 8i6


Reply With Quote
  #7  
Old 11-29-2018, 02:38 PM
noiseboyuk noiseboyuk is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: UK
Posts: 1,063
Default Re: UVI Workstation & Falcon!

Quote:
Originally Posted by DonaldM View Post
Does UVI host VSTs? If so, I wasn't aware of that. I've had it a while, but haven't used it much.
No sorry, I meant a VST version of Falcon, as opposed to just AAX.
__________________
Guy Rowland
www.guyrowland.co.uk

PT 2018HD; W10 Pro; i7 7820X; 64gb RAM; RME Babyface; UAD Quad Satellite USB; GTX 1050i
Reply With Quote
  #8  
Old 11-29-2018, 02:44 PM
Cacov's Avatar
Cacov Cacov is offline
Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: Worldwide
Posts: 142
Default Re: UVI Workstation & Falcon!

Quote:
Originally Posted by DonaldM View Post
Does UVI host VSTs? If so, I wasn't aware of that. I've had it a while, but haven't used it much.
I think he meant the other way around, support for hosts other than Pro Tools (AAX), or the full version being Standalone, AU, and VST (for use with Cubase, Studio One Logic, DP, FL Pro, etc.)

My guesses would be:

1) Definitely tied to Update and Support Plan.
2) Only AAX.

-
__________________
macOS High Sierra | Apogee Groove & Symphony I/O | Pro Tools 2018

Non-Avid Employee | Sound Engineer
Reply With Quote
  #9  
Old 11-29-2018, 02:45 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 15,687
Default Re: UVI Workstation & Falcon!

Just try it out and report back..?
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #10  
Old 11-29-2018, 02:53 PM
Cacov's Avatar
Cacov Cacov is offline
Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: Worldwide
Posts: 142
Default Re: UVI Workstation & Falcon!

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
Just try it out and report back..?
Still not on my account...
__________________
macOS High Sierra | Apogee Groove & Symphony I/O | Pro Tools 2018

Non-Avid Employee | Sound Engineer
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
UVI Falcon now included with Pro Tools Update Plans and Subscriptions Avid Technical Alerts 1 12-07-2018 09:14 PM
Routing Falcon instruments to Pro Tools Voideco Pro Tools 12 7 06-29-2017 04:25 AM
Falcon - New VI from UVI DonaldM Virtual Instruments 3 11-09-2015 06:45 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:35 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com