Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-16-2018, 03:44 PM
SteveGarman SteveGarman is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Oklahoma City, OK,USA
Posts: 327
Default Moving working area of the timeline in controllable increments

Moving working area of the timeline in controllable increments.
I'm editing 17 hours of talking and I'd like to move the timeline in increments to keep up with what I'm working on. As it is now I click in front of the CTI and it moves the working area a full screen forward, but it's always too far and I have to back track a little to start editing where I left off. Is there a parameter or keystroke to move the screen but not so far?
Thanks,
Steve
Reply With Quote
  #2  
Old 09-17-2018, 10:09 AM
Carl Kolchak Carl Kolchak is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: U.K.
Posts: 2,196
Default Re: Moving working area of the timeline in controllable increments

Unlink edit & timeline selection, then during playback tap the down arrow, followed by the left, or right arrow, to centre the screen around the edit cursor position (of course you will lose your existing edit selection this way).

Alternatively, use Shift + scroll wheel on your mouse.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #3  
Old 09-17-2018, 11:01 AM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,179
Default Re: Moving working area of the timeline in controllable increments

Options>Edit Windows Scrolling>Continuous or Center Playhead

In the current version of Pro Tools, you can change scrolling modes while in play (couldn't in previous versions -- you had to stop playback to change modes.) I've put "no scrolling" and "continuous scrolling" on shortcut keys so I can switch while working.

Continuous or Center Playhead scrolling will not do a full page jump at a time so your work area will stay on-screen.
__________________
Pro Tools Ult 2018.10, HDX 3, MTRX, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.12.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #4  
Old 09-17-2018, 03:05 PM
The Weed's Avatar
The Weed The Weed is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 5,916
Default Re: Moving working area of the timeline in controllable increments

You can also move the Cursor/Play Head forward or back by the Nudge value if that would help.
__________________
Take your projects to the next level with a
non-union national read at a reasonable rate
Demos: brucehayward dot com
Source-Connect: brucehayward
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Timeline and MIDI cursor are not moving in sync GeneRoberts Pro Tools 12 2 04-30-2017 01:22 PM
Problem with Moving Multiple Clips in Timeline - Some Disappear WolfScream Pro Tools 11 6 04-07-2015 08:44 AM
Moving region erases timeline huiberssound Pro Tools 10 1 05-09-2012 06:25 PM
Locking timeline position of regions when moving them Atardecer Tips & Tricks 4 08-13-2008 02:36 PM
NEED HELP QUICK "MOVING MARKERS WITH THE AUDIO DOWN TIMELINE dkstudios Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 06-02-2008 05:40 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:16 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com