Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-31-2004, 06:49 AM
dubber dubber is offline
Member
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 15
Default audio units support, core audio support

I'm sure I posted a related question but for some reason it hasn't shown up on the DUC (does anyone else find the digi website slow and difficult to navigate? I've got cable but it is a pain waiting for pages to load).
Will there ever be Audio Unit support in protools? I really think there should be. Anyone agree?
Also how about core audio support for Audacity and/or Sound Studio?
Does core audio support Reason 2.5 but not 2.0? Seems to be that way.

1.25ghz iMac
1g ram
PT 6.4
OSX Panther
Mbox
Reply With Quote
  #2  
Old 05-31-2004, 09:21 AM
Slim Shady Slim Shady is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Location: Los Angeles, CA
Posts: 7,527
Default Re: audio units support, core audio support

Quote:
Will there ever be Audio Unit support in protools?
No. Do a search, this topic has come up many times before.

Quote:
Also how about core audio support for Audacity and/or Sound Studio?
Does core audio support Reason 2.5 but not 2.0? Seems to be that way.
Again, a search will serve you well. You are right about Reason, as far as the other 2 apps, they should work if you add them to the supported CoreAudio application list.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-31-2004, 10:06 AM
pk_hat pk_hat is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: grimy Brooklyn
Posts: 4,680
Default Re: audio units support, core audio support

Quote:
Will there ever be Audio Unit support in protools? I really think there should be. Anyone agree?
Nope. I don't see why Digi would want to do that. If you want AU, you get Logic. There's plenty of good plugins to choose from in RTAS format. I have Logic and while I think the plugs are good, I never caught myself thinking "wow, if only we could use this compressor in ProTools...."

__________________
www.myspace.com/krou
Reply With Quote
  #4  
Old 05-31-2004, 10:41 AM
Carl Z Carl Z is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: NYC
Posts: 656
Default Re: audio units support, core audio support

Yeah - I wish I could use the BF stuff in Logic.
__________________
"I'm one of the few people I know who knows the few people I know" - CL
Reply With Quote
  #5  
Old 05-31-2004, 05:53 PM
dubber dubber is offline
Member
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 15
Default Re: audio units support, core audio support

I've done a search a few times and have found no matches or none relevant to my specific question. If Digidesign have addressed this issue specifically somewhere I would be interested in the official policy.

I don't see why Digidesign would not be eager to support Audio Units if they have any allegiance to the Mac user community.

I've tried logic and it is probably just me but I do not find it logical at all. I like protools a lot but would like to see it a little less closed and inflexible. Those of us who can't afford to buy the big expensive plug-ins could potentially benefit from the many free (or cheap) plug-ins being developed for audio units.

I have tried adding Sound Studio and Audacity to the Digidesign core audio support list but they both crash when launched. So obviously there is something wrong. They are not listed as supported programs on the relevant page on this site. Is that something Digidesign needs to address or is it up to the developers of Sound Studio and Audacity.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Does PT 7.4 support SPDIF mirroring in Core Audio Driver? mhinsz 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 11-20-2007 08:47 PM
Digi Core audio Application Support 7.1 rtblackdog Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 02-28-2006 01:02 PM
Digi Core audio Application Support 7.1 rtblackdog Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 02-28-2006 10:54 AM
Will ProTools LE support Core Audio? blueintheface 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 10-16-2004 06:13 PM
Audio units support Red skin General Discussion 2 01-21-2003 01:49 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:53 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com