Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-06-2019, 11:27 AM
wdjudd wdjudd is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Framingham, MA
Posts: 143
Default How to Use Foot Switch to Punch In for Non Avid Hardware

I used the Foot Switch input on my old 002 Rack to punch in and out. I am using ProTools 2019.6 with a Lynx Aurora (n) 32 Ch unit (Non Avid Hardware). How can I set up a Foot Switch Punch In for Non Avid Hardware?
__________________
ProTools 2019.6, Lynx Aurora (n) 32 TB, Sibelius 19.7
OSX 10.14.6; Mac Mini: 3.2 GHz Intel Core i7; 64 GB 2667 MHz DDR4; Internal 2 TB SSD, External Sabrent TB 2 TB SSD

Also ProTools LE/Native 10.3.10, 002R,; Mac Pro: 2 x 3.46 GHz 6-Core Intel Xeon; 128 GB 1333 MHz DDR3 ECC; Serial ATA Drives (Journaled HFS+): 2 x OWC Mercury Electra 3G 2 TB SSD; 3 x Seagate Barracudas 1.0 TB; External Firewire Drives (Journaled HFS+): 4 x Seagate Barracudas 1.5 TB and 6 x Seagate Barracudas 1.0 TB
Reply With Quote
  #2  
Old 10-07-2019, 11:25 PM
wdjudd wdjudd is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Framingham, MA
Posts: 143
Default Re: How to Use Foot Switch to Punch In for Non Avid Hardware

PROBLEM SOLVED:
I purchased a Presonus Faderport (Classic) used for $70 from Guitar Center. The following procedure is for Pro Tools to make QuickPunch work with a footswitch. The most important clue is the last instruction:

How do I punch-in using a Presonus Faderport in ProTools?
https://www.sweetwater.com/sweetcare...t-in-protools/
• Article #1717393
• Updated on Sep 1, 2018 at 5:26 PM

The foot switch on the Faderport does start/stop only.
(This was my issue too)

To use the foot switch on the Faderport in ProTools:
• Set up the Faderport as a HUI device per the manual.
• In the floating Transport window in PT, enable pre-roll for the number of seconds you’d like to hear before the punch point, and set a post-roll if you’d like.
• Place the cursor in ProTools where you’d like to start the punch or highlight the section you’d like to punch.
• Enable Punch on the Faderport.
• Press the Record Enable button on the Faderport.
• When you’re ready to go, press the footswitch to start and then press it a second time when you’d like to stop/punch out. If you highlight the section to punch, you won’t have to hit the footswitch to punch out.

Quickpunching
In Pro Tools, set the “record mode” to QuickPunch. You will also need the SHIFT and PUNCH buttons enabled on the Faderport. Without this step it will NOT work.
__________________
ProTools 2019.6, Lynx Aurora (n) 32 TB, Sibelius 19.7
OSX 10.14.6; Mac Mini: 3.2 GHz Intel Core i7; 64 GB 2667 MHz DDR4; Internal 2 TB SSD, External Sabrent TB 2 TB SSD

Also ProTools LE/Native 10.3.10, 002R,; Mac Pro: 2 x 3.46 GHz 6-Core Intel Xeon; 128 GB 1333 MHz DDR3 ECC; Serial ATA Drives (Journaled HFS+): 2 x OWC Mercury Electra 3G 2 TB SSD; 3 x Seagate Barracudas 1.0 TB; External Firewire Drives (Journaled HFS+): 4 x Seagate Barracudas 1.5 TB and 6 x Seagate Barracudas 1.0 TB
Reply With Quote
  #3  
Old 10-08-2019, 03:10 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 35,006
Default Re: How to Use Foot Switch to Punch In for Non Avid Hardware

Exactly what I was going to suggest
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Midi switch or USB switch to punch in Pro Tools shamanrock Pro Tools 11 9 08-25-2017 09:56 PM
Punch In with Foot Fezzler Pro Tools 11 18 05-13-2015 05:02 PM
Foot Punch In with PT 11 and UR22??? OutbackStudios Pro Tools 11 1 04-20-2015 10:52 PM
Avid MBox 3 Pro/Pro Tools LE 8.0.4 / Foot Switch Issues mountainairmuse 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 14 04-16-2013 06:55 PM
Foot Switch Punch Jerry K. 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 10-11-2002 10:10 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:25 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com