Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-10-2016, 10:23 AM
codyjtapp codyjtapp is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Louisville
Posts: 36
Default Importing audio files

Error MP3 for forum.PNGHello, I originally had a macbook pro that had no problems with this. I now have a Windows 10 AMD A10. But the problem I am having is I want to import mp3 files (i.e. drum tracks from youtube, etc.) but I get an error message at the bottom of the window [screenshot attached to this thread]. Hallllp. thanks.

Last edited by codyjtapp; 03-10-2016 at 11:59 AM. Reason: adding a new pic
Reply With Quote
  #2  
Old 03-10-2016, 12:00 PM
codyjtapp codyjtapp is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Louisville
Posts: 36
Default Re: Importing audio files

Here is another error I'm getting
Attached Images
File Type: png Capture.PNG (29.5 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #3  
Old 03-10-2016, 02:36 PM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,554
Default Re: Importing audio files

Warning, not a PC user, have never owned one......

But.....

Isn't there an issue with Quicktime and Win10?

I remember hearing that somewhere.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-10-2016, 03:22 PM
The Weed's Avatar
The Weed The Weed is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,192
Default Re: Importing audio files

The message says: "QuickTime is not installed."

Is it actually installed? IIRC, there is an Avid Knowledgebase regarding QuickTime being an issue if it is installed after Pro Tools is installed.

Cheers,
__________________
Take your projects to the next level with a
non-union national read at a reasonable rate
Demos: brucehayward dot com
Source-Connect: brucehayward
Reply With Quote
  #5  
Old 03-10-2016, 05:31 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 35,023
Default Re: Importing audio files

Indeed, I would install iTunes and Quicktime(they are free) and see if that helps. Then, how are you downloading audio from youtube? Whatever add-on you use is saving the audio in a format that Pro Tools does not recognize, so either try a different converter, check to see if what you have has other options for output format, or find out what kind of file is being saved, and search for a converter that will read and convert those files to something that PT does recognize
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Importing audio files for remix - convert or set session to match source audio? LSW Tips & Tricks 22 09-09-2014 10:28 PM
Importing audio files in PT 11 Idealmusic Pro Tools 11 9 06-10-2014 12:32 AM
Importing audio files Gothboy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 01-06-2008 09:56 AM
importing audio files kurtb Pro Tools M-Powered (Mac) 0 12-23-2007 12:11 AM
Importing Audio Files bigcow 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 11-14-2003 05:32 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:00 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com