Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Virtual Instruments

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-26-2006, 05:16 AM
Gothboy's Avatar
Gothboy Gothboy is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Boston, Ma.
Posts: 1,594
Default Older RTAS softsynths

I know this is bottom dwelling a bit, but does anyone know of any available Mac based RTAS softsynths that will work with Pro Tools 6.1, not counting Reason? It needs to run on a 500mhz. dual processor with 768mgs. RAM. I'll be also using PT 6.4 as well. All of the softsynths I've seen commercially need some supercomputer to run on and it's all for PT 7. I know about Synthmaster but the Mac version won't be out until the end of this year and It'll probably have system requirements I can't match. What did everybody do back in 2000...in the old days as it were....when PT 6.1 first came out? I read an old article about Bjork using Koblo synths...that Tokyo 2.5, and using Pro Tools with it back then. I know Koblos' probably long out of buisness but there must be something? And what about OS9? There must be something aside from Reason that would appeal to all those that are still using that system?
__________________
Apple Mac Pro 2.88 GHz. Intel Xeon Quad core
16 GB RAM
Mountain Lion 10.8.5/El Capitan 10.11
Focusrite Saffire Pro 40
Ableton Live 9/Presonus Studio 3


I no longer use Pro Tools and just as happy!
Reply With Quote
  #2  
Old 07-29-2006, 03:53 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,293
Default Re: Older RTAS softsynths

Hi,

I know you wanted RTAS instruments, but i ran loads of VST instruments with the Fxpansion wrapper version 1. its worth looking into and there are 100000's of VST to try!!

Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering E-Mixing & Mastering facility
www.ukmastering.com


PT10.3.7 Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 Harpertown 8-core UAD-2 Quad / SSL Duende Native. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, Solid State Logic VHD, Anthony De Mario ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question about an older Mac Pro and possible older versions of Pro Tools HD wolfman_rob Pro Tools TDM Systems (Mac) 13 07-21-2013 01:29 AM
RTAS RMX and other softsynths crashes eljodon Pro Tools TDM Systems (Mac) 17 07-22-2005 07:58 PM
RTAS SoftSynths darkglass 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 04-28-2004 01:42 PM
RTAS softsynths on windows ? freakofnature 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 10-02-2002 05:33 PM
RTAS Softsynths??? who 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 07-22-2002 12:36 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:39 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com