Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-06-2003, 07:51 AM
STUDIO A STUDIO A is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 87
Default Static Noise when hooking optical ADAT to 002 rack

I connected the optical in's and out's of the ADAT player to the optical in's and out's of the 002 rack, set the ADAT to digital out and when playing audio from adat we heard a static like noise, anybody know why or how I can fix that? The ADAT player was an older model and only had opticals no s/pdif.
Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 11-06-2003, 08:09 AM
drunton drunton is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Chandler, AZ USA
Posts: 244
Default Re: Static Noise when hooking optical ADAT to 002 rack

Did you tell the 002R to use an external clock? Otherwise it doesn't sync the clocks and you will hear static since they won't be digitally locked.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-17-2012, 03:26 PM
solfeo solfeo is offline
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: sioux falls
Posts: 2
Default Re: Static Noise when hooking optical ADAT to 002 rack

Did you ever fix your problem?
I am running into the same issue when I try running the optical out of my Alesis HD24 into the Saffire 56 to be recorded on Pro tools 10.

I am wondering if there are any issues with the optical out of the HD24 carring 24 tracks since the Saffire only takes 8 per input?
Not even sure how to get 16 in... should I connect one of the outputs on the interface back into the extra input?

Any ideas?

Any one?
Reply With Quote
  #4  
Old 11-17-2012, 06:31 PM
solfeo solfeo is offline
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: sioux falls
Posts: 2
Default Re: Static Noise when hooking optical ADAT to 002 rack

OK so I fixed my problem... it was the word clock and I had forgotten about the 3 different in and out ports of optical on the Alesis hd24... oops!

Thanks!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How do I get Dolby Digital (or DTS) 5.1 optical into the 003 Rack ADAT? dru0013 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 13 09-27-2009 10:19 AM
need help troubleshooting noise in 002 via ADAT/optical ins mcglynn 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 06-07-2008 06:15 AM
Optical ADAT I/O option on 003 rack Che_Guitarra 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 07-02-2007 08:15 PM
ADAT optical in 96 I/0 static villagesound Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 01-05-2005 12:50 PM
adat i/o static noise with digi 001 pembro24 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 03-21-2000 06:16 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:19 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com