Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Virtual Instruments

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-24-2016, 12:41 AM
hp24 hp24 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: Australia
Posts: 21
Default Avid Virtual Instruments not showing up in Pro Tools 12.4

Hi everyone,

I've downloaded and installed the Avid Virtual Instruments package that came with Pro Tools.

However, the instruments from the package don't show up when I try to add one as an Insert to an instrument track.

Any ideas on what I could do to fix this?
Reply With Quote
  #2  
Old 03-24-2016, 09:22 AM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,709
Default Re: Avid Virtual Instruments not showing up in Pro Tools 12.4

What exactly did you install? The "Avid Virtual Instruments" bundle is for Pro Tools 10.

You need to install:

AIR Instruments Bundle 12
and
Xpand II 12

for the instruments to show up in PT12.

There's also the AIR Effects Bundle 12.

See http://avid.force.com/pkb/articles/t...-Tools-install
Reply With Quote
  #3  
Old 03-24-2016, 05:13 PM
hp24 hp24 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: Australia
Posts: 21
Default Re: Avid Virtual Instruments not showing up in Pro Tools 12.4

I installed the 'Avid Virtual Instruments'.

I'm downloading the
AIR Instruments Bundle 12 and the Xpand II 12 now.

So, the Avid Virtual Instruments won't work with PT 12 at all?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What is Avid Virtual Instruments 10.3? ergalthema Pro Tools 11 1 08-14-2014 09:56 PM
No virtual instruments showing up after installation Tenorman Pro Tools 11 5 08-10-2014 01:48 PM
Virtual Instruments Not showing up in PT10 undermyumbrella Virtual Instruments 4 12-30-2013 04:25 PM
Avid Virtual Instruments? lheagle macOS 4 12-14-2011 08:36 PM
PLEASE AVID HELP ME! Virtual Instruments asking me for reauthorization Choral14 Virtual Instruments 2 11-08-2010 12:25 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:49 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com