Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-20-2017, 07:04 PM
jalani_music jalani_music is offline
Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: USA
Posts: 1
Default Problem with 003 Rack Aux In Button

The 'Aux In' button/light on my 003 Rack keeps switching on and off by itself. When on (lit), I can't switch it off, and vice versa. I'm using PT LE 8.0.5, OS X 10.6.8 Snow Leopard. I recently unplugged my gear for a few weeks while I remodeled my studio. When I connected it back up, the problem started. I've done the firmware update (twice), checked connections, changed inputs, etc. and nothing's helped. I've had the unit for about ten years...never had a problem. Couldn't find anything about this problem in the forums, or anywhere else. Any advice?
Reply With Quote
  #2  
Old 03-31-2020, 02:27 PM
aveed aveed is offline
Member
 
Join Date: Mar 2020
Location: US
Posts: 1
Default Re: Problem with 003 Rack Aux In Button

I'm currently having a similar issue with the Digi 003 Factory console. When I turn on the 003 with nothing else connected expect the power into the wall, the aux-in button will click on and off intermittently having not even touched anything.

I spoke with an electronics repair person over the phone and explained the symptoms and he said that it sounded like the aux-in switch was failing and if so, would need to be replaced.

To try and diagnose further, I pressed the Utility button and selected Test/Buttons. The aux-in button was being intermittently triggered without pressing anything and the test display blinked "Aux In - Region 015 - Switch 013".

Did you ever resolve the issue you were having and if so, how?

Has anyone else experienced similar issues? Fixes/suggestions?

Thank you!

Last edited by aveed; 03-31-2020 at 02:38 PM. Reason: Clarify the issue I was having.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-01-2020, 03:11 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,613
Default Re: Problem with 003 Rack Aux In Button

some things to consider:
#1-you dredged up a 3-year old thread(not sure if that helps or hurts)
#2-the 003 is past its expiration date and is probably not worth the cost of repair(unless you can get the part and replace it yourself)
#3-is it stuck ON or stuck OFF? If its stuck OFF, what are you wishing it would do?(Maybe there's other solutions besides repairing or replacing it)
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Button issues on 11 Rack. JCcares Eleven Rack 4 12-07-2012 06:48 PM
digi 003 rack mono button problem blueside 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 10-25-2009 04:52 AM
Recessed Power Button on 002 Rack digijohn 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 02-07-2007 04:30 PM
002 Rack Mute Button Frozen Jim Casey 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 01-03-2007 05:33 AM
002 Rack- Phantom power button on back!??? JPS 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 07-02-2003 12:06 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:06 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com