Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-21-2010, 06:38 PM
nsalomon nsalomon is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: North Miami Beach
Posts: 2
Default Pro Tools LE 8.0 "cannot be designated as an audio record volume"

I've been having issues with my MBoX2 Mini from the day I purchased the item. I been able to record but i was having issues with with the Play back engine with error codes like "9029" or "6869". Now, I can not change from "T - transfer" to R "Record", i get the error code "cannot be designated as an audio record volume". I have delected DAF Prefs and Digidesign Database and nothing worked. I even re-Formatted my external Hard Drive and uninstall and re-install Pro Tool 8.0. I even upgrade to 8.0.1 but still nothing works. Can anyone help me with recording at least 16 bars? I am a hard working artist with limited funds and I thought Homestudio would be the way to go but i cant even record with the software purchased. Please can someone point me to any direction? Should i build a PC? I can not afford a MAC right? Any Advise?

Nix

System:
Manufacturer: Hewlett-Packard
Model: HP Pavilion dv7 Notebook PC
Processor: AMD Turion(tm) X2 Dual-Core Mobile RM-74 2.20 GHz
Memory (RAM): 4.00 GB
System Type: 64-bit Operation System

Audio Interface: MBox2 mini

Pro Tools Type: LE Version 8.0

Internal Hard Dive Size: 285GB (Free: 186GB) Format: NTFS Basic
External Hard Drive Size: 931GB (Free: 931GB) Format: NTFS Basic
Reply With Quote
  #2  
Old 10-21-2010, 06:49 PM
MikeLip MikeLip is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Sydney, Oz
Posts: 639
Default Re: Pro Tools LE 8.0 "cannot be designated as an audio record volume"

Post a Sandra report mate and folks will be able to help you better.

I don't know about your processor/etc personally so can't offer any advice there.

4Gb for 64bit windows is low. I'd go 32bit with 4Gb myself, or upgrade to 6Gb which would be sufficient.

But dont change anything until you post a Sandra and the guys can give you the straight answers.

Mike.
__________________
This might qualify for "the best worded, but most idiotic thing I've ever heard said" award.-ejwells

Avid Pro Tools|HD Native 9.0.3. Win7x64Sp1. i7-930 X58A-UD3R. Acronis backup. Black Viper optimized.
Google the DUC
Search Avid

Reply With Quote
  #3  
Old 10-22-2010, 06:36 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,631
Default Re: Pro Tools LE 8.0 "cannot be designated as an audio record volume"

Yes, a Sandra report is needed. But I can tell you already that you may have problems with your computer. Turion cpu may not be supported, and Win7 64 bit needs 8.0.4. What is the connection for your recording drive? USB drives are not supported.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #4  
Old 10-22-2010, 04:46 PM
nsalomon nsalomon is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: North Miami Beach
Posts: 2
Default Re: Pro Tools LE 8.0 "cannot be designated as an audio record volume"

I am using a eSATA connection for my external hard drive with the option of USB 2.0. What is a Sandra Report? I am new to this community site. Thanks for the feed back. If I have a CPU Issue. What CPU is compatible with Pro Tools?
__________________
System:
Manufacturer: Hewlett-Packard
Model: HP Pavilion dv7 Notebook PC
Processor: AMD Turion(tm) X2 Dual-Core Mobile RM-74 2.20 GHz
Memory (RAM): 4.00 GB
System Type: 64-bit Operation System

Audio Interface: MBox2 mini

Pro Tools Type: LE Version 8.0

Internal Hard Dive Size: 285GB (Free: 186GB) Format: NTFS Basic
External Hard Drive Size: 931GB (Free: 931GB) Format: NTFS Basic
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT11 - Error "Session must be on an audio record volume" gondor1976 Pro Tools 11 11 12-02-2013 03:16 PM
"cannot be designated as an audio record volume..." ugpjrodq 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 09-28-2012 09:19 PM
Pro Tools error message "Session must be an audio record volume" DeejayMaurice 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 09-10-2011 06:42 AM
Windows 7 Seagate Sata hard drive help "cannot be designated as an Audio Record Vol." SirenStudio Pro Tools M-Powered (Win) 2 10-21-2010 01:49 PM
unable to make my FW drive "audio record volume" andycopeman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 10-18-2008 08:11 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:40 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com