Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Third Party Interfaces

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-19-2015, 03:19 PM
Rosco1969 Rosco1969 is online now
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Edinburgh
Posts: 423
Default Apollo 8 and Apollo Twin

Hi all,

My question is this:

If I buy an Apollo 8 (previous gen) with both firewire connection and thunderbolt so that I can use my older Macbook Pro via firewire... Am I then able to, for example, connect the Apollo 8 to the MacBook Pro via firewire, then add my Apollo Twin into the chain using the Thunderbolt connection? will this work? Will the system recognise all the devices the same way just as if it had been done exclusively with Thunderbolt?

Anyone have any experience of this kinda setup?

Thanks

Rosco
Reply With Quote
  #2  
Old 05-19-2015, 03:46 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 12,571
Default Apollo 8 and Apollo Twin

Nope. The Apollo (or anything else) cannot convert from Firewire to Thunderbolt (going the other way is trivial), besides an Apollo is either running as a Thunderbolt *or* Firewire interface.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-21-2015, 10:52 AM
Rosco1969 Rosco1969 is online now
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Edinburgh
Posts: 423
Default

Quote:
Originally Posted by Darryl Ramm View Post
Nope. The Apollo (or anything else) cannot convert from Firewire to Thunderbolt (going the other way is trivial), besides an Apollo is either running as a Thunderbolt *or* Firewire interface.
Ok, so, if you use the Firewire port on the Apollo, the thunderbolt ports are then dormant, i.e they do nothing? I'm not trying to convert anything, I just wondered if the Apollo Twin would be recognised if it was connected to the Apollo thunderbolt port.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-21-2015, 01:05 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 12,571
Default

Quote:
Originally Posted by Rosco1969 View Post
Ok, so, if you use the Firewire port on the Apollo, the thunderbolt ports are then dormant, i.e they do nothing? I'm not trying to convert anything, I just wondered if the Apollo Twin would be recognised if it was connected to the Apollo thunderbolt port.
You *are* asking to convert from Firewire to Thunderbolt. It is the software on your computer that does the "recognition" or aggregation here, you need your computer to talk thorough the Firewire interface to the Thunderbolt interface on another Apollo, which as I explained it can't as a Firewire interface can't convert from Firewire to Thunderbolt.

And yes even if that was possible, the Apollos talks either Firewire or Thunderbolt, both ports are not active.

Next question...
Reply With Quote
  #5  
Old 05-21-2015, 04:24 PM
Rosco1969 Rosco1969 is online now
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Edinburgh
Posts: 423
Default

Why is the sky blue?
Reply With Quote
  #6  
Old 05-22-2015, 05:31 AM
JoelG's Avatar
JoelG JoelG is online now
Moderator
 
Join Date: Mar 2010
Location: Canada
Posts: 1,850
Default

Quote:
Originally Posted by Rosco1969 View Post
Why is the sky blue?
http://spaceplace.nasa.gov/blue-sky/en/

Joel
__________________
Jame Space:
HP Elite 6300 / Core i5 3570 / 12GB RAM / Win 10 Pro
Pro Tools 12 HD / Focusrite 18i20 + M-Audio ProFire 2626

Home:
Intel S5000PSL / 2 x Xeon E5450 / 32GB RAM / Win 10 Pro
Pro Tools 12 HD / M-Audio Project Mix IO

Rig:
Eleven Rack / ART SLA1 / Fender Mustang V 412 / FCB1010 w/ EurekaPROM
Reply With Quote
  #7  
Old 05-22-2015, 07:53 AM
Rosco1969 Rosco1969 is online now
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Edinburgh
Posts: 423
Default

Quote:
Originally Posted by JoelG View Post
Oooooft!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
UAD Apollo Twin as Standalone DSP with PT HD? outoftune Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 23 12-04-2015 08:39 AM
No Signal from UA Apollo Twin fpalmieri Pro Tools Software (Mac) 21 05-07-2015 09:52 PM
UAD Apollo Twin question... Rosco1969 FireWire and USB Audio Interfaces (Mac) 5 09-23-2014 01:07 PM
PT 11 HD on Macbook w UA Apollo Twin? jacknprewitt Pro Tools 11 3 06-07-2014 08:49 AM
New UA Apollo Twin nst7 Third Party Interfaces 0 01-23-2014 09:52 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:17 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com