Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-01-2017, 05:39 PM
DJLilSteve DJLilSteve is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 41
Default Digi 002 problem. Please help

I have a digi 002 running on a windows xp sp2 on protools 8.0... Everything had been working perfectly for years and now all of the sudden when I launch pro tools the app the 1394 starts blinking and restarts the computer and or I get the blue screen of death. When I do get in a sesson after mulitple trys and try to play the session I get a hardware buffer issue and it wont play. Everything worked before with no problems for a while and this just started out of nowhere.. Anybody have any clue what could be the problem??
Reply With Quote
  #2  
Old 05-01-2017, 06:52 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,697
Default Re: Digi 002 problem. Please help

Are you aware of the old(and very well-documented) "power harness" issue? This hits almost all 002 units at some point(and often more than once). The solution is to open the 002 and re-seat all the power harness connections several times each.

Have you ever "hot-patched" the firewire? That means plugging or unplugging while things are turned on. This can(and will) fry the FW circuit in the 002, the FW port of the computer, or both(and at this point, the repair cost would be more than the 002 is worth unless you can do micro-soldering yourself).
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 05-01-2017, 10:16 PM
DJLilSteve DJLilSteve is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 41
Default Re: Digi 002 problem. Please help

I have no idea what just happened but I did replacd the power supply earlier umm like 3 maybe 4 years ago.. but I did read up on the power harness and i took off the cover and put some contact lubricant on it and put it off and on like 5-6 times then tried again. It manage to load up protools but then when it comes to playback if gives me a 9021 error saying hardware buffer problem but what is wild is I thought hmmm let me try to record and it recorded with no problems but it's just the playback. I looked into the error code and digi said something about if you're running a dual processor then switch it to run on one not two so I was like what more can I try so I did that which rebooted my comouter and I had to reinstall all my drivers and now the digi 002 works perfectly. I don't understand because it was working perfectly before I did the whole reinstall of the processor driver to single computer which I'm guessing is single processor. I have no idea.. I'm kinda lost here..
Reply With Quote
  #4  
Old 05-02-2017, 08:16 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,697
Default Re: Digi 002 problem. Please help

If its working now, count yourself lucky. Everything you have is way past its useful life, so its time to start saving for an upgrade
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #5  
Old 05-02-2017, 10:58 AM
DJLilSteve DJLilSteve is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 41
Default Re: Digi 002 problem. Please help

Yea that's what I'm going to do.. thanks
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
have a problem with my digi 002 asafboots 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 24 02-02-2010 09:21 AM
digi 002/7.4 installation problem/not recordable volume problem fifthflaw 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 09-08-2008 01:28 PM
Digi TS: Problem w/current Digi Core Audio Manager Armando Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 10-11-2006 10:08 AM
Digi 002 sync problem (I need Digi assistance!) sebamars 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 06-18-2005 02:18 PM
Digi 002 problem HELP!!! Joka 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 10-30-2004 07:58 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:19 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com