Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 12-08-2009, 10:39 PM
flommer flommer is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Boise, ID
Posts: 4,117
Default Re: Okay, I'm really lost, someone PLEASE help me.

Quote:
Originally Posted by Norad155 View Post
I might also recommend getting an esata card for your new mac such as this one: http://www.sonnettech.com/product/tempo_sata_e2p.html

Frees up the load on your FW bus and it's a lot faster for large file transfers etc.
I guess if you need a portable external drive (and adding a FW card also increases the available FW bandwidth), but the cheaper and more immediate solution on a Mac Pro is just to add a couple internal SATA drives..

This does not help iMac users, who really only have the option to daisy chain FW drives in front of the interface..
__________________
MacPro3ghz, 6GB, 10.7.5, PT10.3.2, Digi002 factory/toolkit2/PTIEP, 11R
Reply With Quote
  #12  
Old 12-08-2009, 11:48 PM
Shifted Music's Avatar
Shifted Music Shifted Music is offline
Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: San Francisco
Posts: 1,010
Default Re: Okay, I'm really lost, someone PLEASE help me.

Quote:
Originally Posted by Norad155 View Post
I might also recommend getting an esata card for your new mac such as this one: http://www.sonnettech.com/product/tempo_sata_e2p.html
He has a IMAC. . . ain't gonna work with this card.

Was that an oversight?
Reply With Quote
  #13  
Old 12-09-2009, 05:24 AM
Keybeeetsss's Avatar
Keybeeetsss Keybeeetsss is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Memphis
Posts: 8,759
Default Re: Okay, I'm really lost, someone PLEASE help me.

Quote:
Originally Posted by Shifted Music View Post
He has a IMAC. . . ain't gonna work with this card.

Was that an oversight?
He Sure got me; I thought the new imacs may have added something after seeing his post which is why I suggested he share; wouldn't that be a send out


__________________
MYSPACE ON'EIM
LAUTEN MICS & ME
DA'TUBE ON'EIM

'IS TAMARA HOME'
NO, SHE'S WITH
HOBO KEY
'' (that dopey green thing)

('we' must start using pronouns)
Reply With Quote
  #14  
Old 12-09-2009, 02:21 PM
JohnPaul Grim JohnPaul Grim is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 24
Default Re: Okay, I'm really lost, someone PLEASE help me.

hey everyone thanks so much for the help, truly saved my life.

imac to the external hard drive,
external hard drive to the 003 and boom works like a charm!
Reply With Quote
  #15  
Old 12-09-2009, 02:44 PM
JohnPaul Grim JohnPaul Grim is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 24
Default Re: Okay, I'm really lost, someone PLEASE help me.

would this hard drive work too?
i need to get another glyph but my friend has this drive and will give it to me for free

http://www.amazon.com/Iomega-UltraMa.../dp/B0019C4OO6
Reply With Quote
  #16  
Old 12-09-2009, 03:10 PM
Obsidian Dragon Obsidian Dragon is online now
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Los Angeles, CA
Posts: 3,923
Default Re: Okay, I'm really lost, someone PLEASE help me.

Quote:
Originally Posted by JohnPaul Grim View Post
would this hard drive work too?
i need to get another glyph but my friend has this drive and will give it to me for free

http://www.amazon.com/Iomega-UltraMa.../dp/B0019C4OO6
I tried to determine what chip set it has but the Iomega site is very sparse with technical information. It probably will work but it is recommended to use an Oxford chipset for the firewire enclosure interface. Most of us use Glyph or OWC drives that have proven to work well.
__________________
Obsidian Dragon
Model Name: MacBook Pro
Model Identifier: MacBookPro14,3
Processor Name: Intel Core i7
Processor Speed: 3.1 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 4
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 8 MB
Memory: 16 GB
MacOS 10.15.7 running Protools 2020.12
Reply With Quote
  #17  
Old 12-09-2009, 03:31 PM
JohnPaul Grim JohnPaul Grim is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 24
Default Re: Okay, I'm really lost, someone PLEASE help me.

i think im gonna take a gamble and try it, i had a owc drive once, but that company hard horrible customer support so i refuse to ever buy from them again
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Value lost, sometimes even plugin itself lost with 10.1.1 kinghand macOS 6 04-03-2012 12:58 AM
Please HELP! Grey Screen - Lost song, Lost Soul... deeegenerate 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 12-12-2010 08:05 PM
More Lost or Deleted Regions-Really lost this time.... SunsetLodge Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 11-10-2010 06:58 PM
Lost thread "Stolen or lost iLok" stargazer Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 03-18-2006 04:44 PM
DUY..... all is not lost.... Jon_Atkinson Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 11-10-2005 01:33 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:52 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com