Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-21-2009, 02:58 AM
suicune suicune is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Wolverhampton, UK
Posts: 896
Default MIDI editor won't zoom out

Found a couple of references to this elsewhere on the DUC but not a specific thread for it in the TDM forum so I thought I'd start one.

Had this happen yesterday, seemingly without explanation. The MIDI editor in a session would zoom in, but wouldn't zoom out by any method (zoomer tool, shortcuts or the +- buttons in the timeline). The edit window showed the session end had gone to something like 4 hours, with no corresponding region or automation node to explain this.

Fortunately it happened fairly early in the proceedings, so we imported the data into a fresh session, which worked fine.

It may have something to do with legacy sessions, as the session in question had come from someone else's system who had been working with older versions.

If anyone from digi would be kind enough to look into this I have posted the corrupt session here:

http://download.madhat.co.uk/MIDIbug.zip
Reply With Quote
  #2  
Old 03-21-2009, 05:30 AM
tonwurm's Avatar
tonwurm tonwurm is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: europe
Posts: 744
Default Re: MIDI editor won't zoom out

I had exactly this problem, too

I noticed (after a while...) that the region, which was originally only 8 bars long had become very large and therfore the selection represented by the midi-editor, too

my session was a newly created one by PT8, so it has obviously nothing to do with legacy sessions as you assumed

the solution I found was to bring the region to its original length again AND to remove all data after the song end
__________________
Mac Pro 2010: PT10 HD3 on Mavericks, PT12 Ultimate 2020.3 on High Sierra, Logic X, DP 7, VEPro

MacBook Pro: Logic X, Mainstage
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Zoom problem with midi editor window on protool 8 everthree 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 02-16-2013 03:45 PM
1) Zoom with scroll wheel. 2) Open midi editor camawe macOS 5 09-19-2012 08:40 AM
MIDI - re-spell accidentals in Score Editor, and MIDI zoom nhwinni Pro Tools 9 4 09-08-2011 10:14 AM
MIDI Editor - zoom out problem bongish 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 09-06-2010 04:46 PM
Midi editor goes wacko !!!!! Zoom is dead... Aquarius Pro Tools TDM Systems (Mac) 20 09-06-2010 04:26 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:21 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com