Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #101  
Old 11-28-2011, 01:37 PM
philip888's Avatar
philip888 philip888 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Tennessee
Posts: 1,947
Default Re: New Hackintosh / PT7 monster HD PCI Rig

Quote:
Originally Posted by Basstian View Post
Hej Guys,

i know, that it is not the same thing as building one, but I just wanted to inform you that I bought a Hackintosh from a company in hamburg germany. Pre configured an shipping with OS X Lion.

It arrived today and it is absolutely unbelievable how fast the machine is.

i7 3.2 GHz, 24 GB Ram, PT 10 CPTK

The installation was just as on a normal Mac and everything runs a lot better than on my Quadcore 2.66 Late 2009.

SSL MADI Extreme - working
UAD 2 - working
BMD Intensity Pro - working

All Softube and PSP Plug Ins, Massey Waves and Audioease stuff - working

And everything really fast. Could not make PT crash. Not even with the
make it crash session from protoolsprofessional.com


will keep you updated, if you like.

It is a gigabyte board with ATI 5770 graphics.

Can post some more info if asked for.

I'm not in any connection to the company. This is no commercial. I am just happy.

Was pretty unhappy with my last 2 MacPro's

Each of them lasted nearly exactly 2 years before becoming extremely buggy and unreliable without changing anything. Hope this on will keep me happy a little bit longer. At least my bank account is happy, for it was way cheaper than a new MacPro.

Cheers

Sebastian
Thanks for posting.

What is the company you ordered from? Do they have a website?
Also could you give the specific model of the gigabyte mother board used for you build?

Do you have a specific link for the "make it crash session from protoolsprofessional.com" you speak of?

Did not find it there.

Thanks
__________________
Gigabyte EX58A-UD3R BIOS FH, Intel Core i7 CPU 980X, 24GB Mushkin Enhanced Blackline DDR3 1600Mhz PC3-12800, NVIDIA GeForce GTX 560, Windows 10 Pro 64 Bit, Pro Tools 12.4 Antelope Orion 32
Reply With Quote
  #102  
Old 11-28-2011, 01:46 PM
James Drake James Drake is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: UK
Posts: 592
Default Re: New Hackintosh / PT7 monster HD PCI Rig

Quote:
Originally Posted by Basstian View Post
Hej Guys,

i know, that it is not the same thing as building one, but I just wanted to inform you that I bought a Hackintosh from a company in hamburg germany. Pre configured an shipping with OS X Lion.

It arrived today and it is absolutely unbelievable how fast the machine is.

i7 3.2 GHz, 24 GB Ram, PT 10 CPTK

The installation was just as on a normal Mac and everything runs a lot better than on my Quadcore 2.66 Late 2009.

SSL MADI Extreme - working
UAD 2 - working
BMD Intensity Pro - working

All Softube and PSP Plug Ins, Massey Waves and Audioease stuff - working

And everything really fast. Could not make PT crash. Not even with the
make it crash session from protoolsprofessional.com


will keep you updated, if you like.

It is a gigabyte board with ATI 5770 graphics.

Can post some more info if asked for.

I'm not in any connection to the company. This is no commercial. I am just happy.

Was pretty unhappy with my last 2 MacPro's

Each of them lasted nearly exactly 2 years before becoming extremely buggy and unreliable without changing anything. Hope this on will keep me happy a little bit longer. At least my bank account is happy, for it was way cheaper than a new MacPro.

Cheers

Sebastian
interested to know exactly the graphics card.
Reply With Quote
  #103  
Old 11-29-2011, 04:58 AM
Basstian Basstian is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Cologne, Germany
Posts: 293
Default Re: New Hackintosh / PT7 monster HD PCI Rig

The Company is PearC.de

The Board is a Gigabyte "GA-X58A-UD3R"
The graficscard is a ATI Raedon 5770 / 1024 MB (Two HDMI and one DVI Out)
Reply With Quote
  #104  
Old 12-01-2011, 12:47 PM
philip888's Avatar
philip888 philip888 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Tennessee
Posts: 1,947
Default Re: New Hackintosh / PT7 monster HD PCI Rig

Ok just finished this, 9.0.5, 003 and video all work.

Not an HD PCI Rig but a Rig none the less.

Geekbench Score is 13470.
__________________
Gigabyte EX58A-UD3R BIOS FH, Intel Core i7 CPU 980X, 24GB Mushkin Enhanced Blackline DDR3 1600Mhz PC3-12800, NVIDIA GeForce GTX 560, Windows 10 Pro 64 Bit, Pro Tools 12.4 Antelope Orion 32
Reply With Quote
  #105  
Old 12-03-2011, 11:41 AM
Andi R Andi R is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Berlin, Germany
Posts: 595
Question Re: New Hackintosh / PT7 monster HD PCI Rig

Hi all,

Just wondering has anyone this running with PTHD10, PCIX HD4 and Lion?
192I/O Interfaces?

I am thinking of upgrading my G5s but will definitely keep the PCI-X Cards.

Cheers!
__________________
ReRecording Mixer & Venue D-Show Live Sound & Recording Engineer


www.audio-machinery.com
Reply With Quote
  #106  
Old 12-07-2011, 02:12 PM
James Drake James Drake is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: UK
Posts: 592
Default Re: New Hackintosh / PT7 monster HD PCI Rig

Quote:
Originally Posted by Andi R View Post
Hi all,

Just wondering has anyone this running with PTHD10, PCIX HD4 and Lion?
192I/O Interfaces?

I am thinking of upgrading my G5s but will definitely keep the PCI-X Cards.

Cheers!
no, 10.6.8 max
Reply With Quote
  #107  
Old 12-07-2011, 04:54 PM
temetrepo temetrepo is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: NJ
Posts: 221
Default Re: New Hackintosh / PT7 monster HD PCI Rig

hope the problem gets solved in 10.7.3
__________________
Originally Posted by JustinA
"Soon" as in we should be refreshing our browsers, or "soon" as in ADC coming to LE?
Reply With Quote
  #108  
Old 12-08-2011, 05:54 AM
nean nean is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Europe
Posts: 103
Default Re: New Hackintosh / PT7 monster HD PCI Rig

hi,

just want you guys let to know that there is a great site for DAW machines out there:

http://hd-recording.at/dokuwiki/doku.php?id=daw

This is project is aimed to build a reference system with favored- most recommended compatible and certified components not only for a Digital Audio Workstation,…
following criteria have been respected:

- OS X compliant (community recommended setup for smooth osx installation)
- Performance (x58 motherboard, i7 quadcore cpu,… )
- Noise (extra special silent components: case, cpu cooler, graphic card, power supply)
- Cooling (special high quality cooling performance: case, cpu cooler gpu cooler)
- Compatibility (compliant chipsets, eg. motherboard, pcie firewire card )

I've spent a lot of time researching the components for this system, especially to be osx compliant and certified to most audio devices (AVID/Digidesign/M-audio, RME, MOTU, Metric Halo, TC, Presonus, … )


http://hd-recording.at/dokuwiki/doku.php?id=daw


good luck,
nean
Reply With Quote
  #109  
Old 12-21-2011, 03:56 PM
jaxfoondi jaxfoondi is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Boston, MA
Posts: 3
Default Re: New Hackintosh / PT7 monster HD PCI Rig

Quote:
Originally Posted by ILLWayno View Post
Hey jaxfoondi! Im certain your problem has to do with MCDsp plugins. Im certain you have purchased your plugins...but if you have not, then you should remove the MCDSP tdm plugins from your plugins folder. Let me know how that works!
You're the man! Thank you... I built the machine, handed it off to the owner of the studio and, I come to find out later that he installed a bunch of cracked software on the machine. I told them to do it legit and problem solved... thank you.
Reply With Quote
  #110  
Old 12-21-2011, 03:59 PM
jaxfoondi jaxfoondi is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Boston, MA
Posts: 3
Default Re: New Hackintosh / PT7 monster HD PCI Rig

Quote:
Originally Posted by lennieh View Post
I have one minor little annoyance, which is that randomly when I boot up the ilok doesn't light up, also PT loses contact with my MAudio midi controller occassionally and I have a USB cue light which presents itself as a HUI device to protools, and PT loses contact with this also? Any ideas? Power management is all turned off ( i.e all the flags to allow the computer to power of idle USB devices...)
I'm running a chain of about 3 to 5 usb repeaters a total of 30 ft or so from the machine. At the other end is a usb hub that connects the keyboard, mouse, and a few other small devices (i.e. ilok, kensington dial, etc.)

HACKINTOSH > USB 2.0 PORT > USB REPEATER CABLE > USB REPEATER CABLE > USB REPEATER CABLE > BELKIN POWERED 7 PORT USB HUB > MOUSE/KEYBOARD, ETC.

The keyboard and mouse work but keep dropping out, and its as if they're not getting enough power... even though the usb hub is powered. Is there anything that can be done about this? When I swap the hackintosh (jetway board) for a Mac Pro G5, there's no more problem with any usb devices dropping out, even at the long distance.

Is it an issue with this board? Are the g5 pro usb ports stronger or have a higher voltage or something?

Sounds like it could be a problem similar to one you're having, lennieh.... let me know if you've had any luck
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hackintosh for Pro Tools 7 - 7.4 anybody ? zavid Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 02-19-2014 04:51 PM
Hackintosh Problem pocketcalc macOS 2 07-08-2012 06:35 PM
Hackintosh with PT9 HD Native? PMedia macOS 9 07-11-2011 10:12 AM
Hackintosh on my rig? Raoul23 Pro Tools TDM Systems (Win) 7 07-01-2011 04:26 PM
Hackintosh Help HDK_Ent 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 07-16-2010 11:45 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:47 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com