Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-04-2011, 03:53 PM
zion's Avatar
zion zion is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Washington DC
Posts: 1,047
Default HD Native Card And PCI-e x16

Hello all I'm new to Pro Tools so please be patient.

I have a Pro Tools HD Native Card and a HD I/O 16x6 Digital.

My question is can the HD Native Card work in a PCI-e x16 Slot?

My Current MOB is an intel DP35DP CPU Core 2 Quad. This Board has only 1 PCI-e X16 and three PCI-e x1

Thanks in advance!
Reply With Quote
  #2  
Old 03-07-2011, 04:18 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,875
Default Re: HD Native Card And PCI-e x16

Pretty sure that the x16 slot is for graphics and the HD/Native card should go in the smaller x1 slots. Maybe a call to the dealer that sold you the package would get better info
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 03-07-2011, 11:21 PM
Emcha_audio's Avatar
Emcha_audio Emcha_audio is offline
Moderator
 
Join Date: May 2010
Location: Montréal, canada
Posts: 6,382
Default Re: HD Native Card And PCI-e x16

As far as I understand it, Pci-e x16 is back compatible. So it "should" work, but you should definitely get more info on it. Please post it here when you do get it.
__________________
Manny.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-11-2011, 07:59 PM
zion's Avatar
zion zion is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Washington DC
Posts: 1,047
Default Re: HD Native Card And PCI-e x16

It's working great in a x16 slot. It is backward compatible.


Thanks!
Reply With Quote
  #5  
Old 03-11-2011, 10:24 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: HD Native Card And PCI-e x16

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
Pretty sure that the x16 slot is for graphics and the HD/Native card should go in the smaller x1 slots.
Native Card supports x4 PCIe slot and higher.
__________________
Aaron Mulqueen - 001 HD Native
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EMI Noise: Graphics card to HD Native card jacknprewitt Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 0 10-19-2013 10:02 PM
Using PT10 native without the native card Old School Audio Guy Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 6 02-14-2013 12:11 PM
Is it possible to have an hd card and native card at the same time? ngmusique Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 1 06-12-2012 12:37 PM
Venue + mix rack + hdx card + pro tools hd native card ? hart07 VENUE Live Sound Systems 2 05-23-2012 01:02 PM
HD Native Card Possibly Fried My Graphics Card witrelo Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 1 09-14-2011 12:46 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:39 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com