Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-12-2018, 09:33 AM
sdmaas sdmaas is offline
Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: Mankato, MN
Posts: 42
Default 002 console Preamps "MOD"

Been dinking around with a salvaged 002 console for the heck of it. Looks like the mic pres are pretty basic...? Any chance a person could be determined enough to swap out some items on that PCB and get a usable sound? I'm not talking like Boutique sound, just better than stock 002. Selling this thing would cost more in shipping than its worth, so figure I could have some fun with it?
Reply With Quote
  #2  
Old 04-12-2018, 09:44 AM
EGS's Avatar
EGS EGS is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Chicago
Posts: 2,528
Default Re: 002 console Preamps "MOD"

Black Lion Audio.
__________________
Desktop: Win 7 / GIGABYTE GA-X58A-UD3R / i7-980X Hex-Core @ 3.9 GHz / 32GB / 3 int Samsung SSDs / 3 monitors / PT 9.0.3 / Focusrite LS56
Laptop: Win 7 / HP ProBook 4730s / i7-2630 Quad-Core / 8GB / int Samsung SSD / PT 9.0.3 / U-PHORIA UMC1820
Info/Services link
Reply With Quote
  #3  
Old 04-12-2018, 10:23 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 33,886
Default Re: 002 console Preamps "MOD"

I would just use the digital inputs and get better preamps. Suggestions:
For the SPDIF input; API A2D(killer) or ART Digital MPA(shockingly good for the price).
For the lightpipe input; Midas XL-48( it bested several Neve/API clones on drums) or Focusrite ISA-428 Mk II w/digital card(its a 4-channel unit with 4 line inputs to the digital card for any outboard preamp. A great excuse to get a lunchbox and load it up).

Remember that the 002 is old and unsupported(so its going to stop working one of these days). All the above suggestions will still be useful for years, and with any DAW. Of course, if you just like to tinker, that's all fine, but you might get more "bang for buck" by building some DIY preamps(CAPI and Hairball Audio being 2 great options).

Food for thought
__________________
Asus x99, Intel i7 6800K, 32 gig DDR4, GeForce 750 Ti, HD/Native, HD IOx2, PT11HD, UAD Quad, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Miktek, Focusrite, Chameleon Labs and Midas..............................
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works
www.capricornsoundworks.com

The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #4  
Old 04-12-2018, 11:42 AM
sdmaas sdmaas is offline
Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: Mankato, MN
Posts: 42
Default Re: 002 console Preamps "MOD"

Right on. I was planning on using it for a controller extension (possibly) with a C|8, but now that I need a separate editing rig, it has been my interface. The Preamps will likely never be used as this is just being used for work previously done with an Mbox Micro...

BLA only does the rack version right?
Reply With Quote
  #5  
Old 04-18-2018, 02:08 PM
AlexLakis AlexLakis is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Annapolis, MD
Posts: 1,095
Default Re: 002 console Preamps "MOD"

Quote:
Originally Posted by sdmaas View Post
BLA only does the rack version right?
BLA did my 002 Console, but that was years ago...Not sure what they have available these days...The change was substantial and clearly audible in the pres/analog inputs/analog outputs.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-19-2018, 06:48 AM
sdmaas sdmaas is offline
Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: Mankato, MN
Posts: 42
Default Re: 002 console Preamps "MOD"

BLA has the 002r listed but no 002c. Revive has a 002r mod listed but no 002c as well, but also offer individual "request" mods. Any love on the Revive mods?
Reply With Quote
  #7  
Old 05-19-2018, 06:46 PM
SKI SKI is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Richmond, VA
Posts: 1,148
Default Re: 002 console Preamps "MOD"

Quote:
Originally Posted by sdmaas View Post
Right on. I was planning on using it for a controller extension (possibly) with a C|8, but now that I need a separate editing rig, it has been my interface. The Preamps will likely never be used as this is just being used for work previously done with an Mbox Micro...

BLA only does the rack version right?
Yes
They basically explained to me that with the lack of space in the console it was difficult to do and the aspect of putting it in caused a unacceptable rate of failure during return shipping to the customer so they stopped doing them.
That was years ago.
__________________
URBAN MUSIC-
(Hip Hop and R&B)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Keyboard Shortcut for "Track List", "MIDI Editor Pane", and "Clip List" EdgarRothermich Pro Tools 12 2 10-04-2017 02:18 PM
SKnote "Ch5" - AAX Native and DSP from very classic console quintosardo AAX Plug-ins 11 09-27-2017 10:59 PM
Does "Westmere" qualification apply to "Bloomfield" and "Gulftown" also? bashville Pro Tools 10 5 03-23-2013 03:04 PM
hardware buttons for "preview", "capture" and "punch" evs Post - Surround - Video 1 12-06-2010 12:28 PM
Digi 002 console falling back to "standby" knoxturnal.com 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 02-12-2003 02:18 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:55 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com