Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-30-2013, 07:16 AM
rmccam rmccam is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Toronto, Canada
Posts: 231
Default Will PT10/11 License Overwrite PT9 License On iLok?

Hey Everyone,

I bought the PT10 upgrade which included PT11. I'm upgrading from PT9 but have kept a PT9 machine running so I can be sure to access all of my sessions, plugins, VIs, etc.

First question: Do those PT10/11 licenses need to see the PT9 license on the same iLok in order to work (or is that just a nasty rumour)?

Second question: If I transfer those PT10/11 licenses onto my PT9 iLok will the PT9 license get overwritten on the iLok? In other words, will I still be able to use it in my PT9 machine?

Thanks!
__________________
Ryan McCambridge
Writer - Producer - Engineer
Reply With Quote
  #2  
Old 06-30-2013, 07:24 AM
Meads's Avatar
Meads Meads is online now
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,827
Default Re: Will PT10/11 License Overwrite PT9 License On iLok?

The upgrade will remove the 9 license. It will be replaced by the 10/11 bundle.
But your old sessions will be fully functional with 10/11 (except for the yet missing plugins in 11 of course. But you can still use 10 meanwhile).
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24

Last edited by Meads; 06-30-2013 at 07:53 AM.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-30-2013, 07:43 AM
rmccam rmccam is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Toronto, Canada
Posts: 231
Default Re: Will PT10/11 License Overwrite PT9 License On iLok?

Ya, I know that all the sessions will be functional but a few of my plugins (ie. SoundToys V3), I don't think work in version 10. Just trying to assist the transition.

So can I put the PT10/11 license on another iLok (one that doesn't have PT9 on it)?

Thanks!
__________________
Ryan McCambridge
Writer - Producer - Engineer
Reply With Quote
  #4  
Old 06-30-2013, 07:53 AM
Meads's Avatar
Meads Meads is online now
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,827
Default Re: Will PT10/11 License Overwrite PT9 License On iLok?

No, you have to surrender your license. Once you have 10/11 in your iLok account, 9 will be gone.
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24
Reply With Quote
  #5  
Old 06-30-2013, 08:13 AM
rmccam rmccam is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Toronto, Canada
Posts: 231
Default Re: Will PT10/11 License Overwrite PT9 License On iLok?

That's so strange because in looking at the PT10/11 license in the iLok License Manager there's nothing that indicates that it's an upgrade, or that it requires PT9 to be on the iLok that you transfer it to...



I don't see why I can't put the PT10/11 license on another iLok that doesn't have PT9. Has anyone tried this? All of my other iLoks are the older ones so they won't work or else I would have just tried it myself.
__________________
Ryan McCambridge
Writer - Producer - Engineer
Reply With Quote
  #6  
Old 06-30-2013, 08:16 AM
Meads's Avatar
Meads Meads is online now
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,827
Default Re: Will PT10/11 License Overwrite PT9 License On iLok?

Quote:
Originally Posted by rmccam View Post
I don't see why I can't put the PT10/11 license on another iLok that doesn't have PT9. Has anyone tried this? All of my other iLoks are the older ones so they won't work or else I would have just tried it myself.
Because you can't. The ILM won't let you put the new license on an iLok without the 9 asset. Try for yourself. You'll get an error.
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24
Reply With Quote
  #7  
Old 06-30-2013, 08:31 AM
rmccam rmccam is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Toronto, Canada
Posts: 231
Default Re: Will PT10/11 License Overwrite PT9 License On iLok?

That sucks. I'll trust you on this one since the alternative is going out and buying another iLok. I just wish that they indicated all this somewhere in the account.

Thanks for the help!
__________________
Ryan McCambridge
Writer - Producer - Engineer
Reply With Quote
  #8  
Old 06-30-2013, 09:09 AM
Meads's Avatar
Meads Meads is online now
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,827
Default Re: Will PT10/11 License Overwrite PT9 License On iLok?

Quote:
Originally Posted by rmccam View Post
That sucks. I'll trust you on this one since the alternative is going out and buying another iLok. I just wish that they indicated all this somewhere in the account.

Thanks for the help!

How does that suck?
You paid for an UPGRADE, which cost less, than a full license. How would it be fair, if you'd still be able to use both versions?
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24
Reply With Quote
  #9  
Old 06-30-2013, 09:11 AM
joachim's Avatar
joachim joachim is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Germany, München
Posts: 1,663
Default Re: Will PT10/11 License Overwrite PT9 License On iLok?

Quote:
Originally Posted by Meads View Post
Because you can't. The ILM won't let you put the new license on an iLok without the 9 asset. Try for yourself. You'll get an error.
Hi,
does that mean, I have to manually transfer my iLok1 licenses first to the iLok2 within the ILM (untransfered license PT11HDfromPT9/10+CPTK),
or,
with both iLoks inserted into the PC (iLok1 with PT9/10+CPTK and iLok2 empty) and hitting "Surrender" will automatically transfer PT11HD to iLok2 and empty the iLok1 ?

Thanks,
Joachim
__________________
PT 11.3.2 HD , RME Fireface 800 , Genelec 5.1 ,
Win7 64bit Professional , i7 3930 Hexcore , 48GB Ram , SSD System + SSD PT Session/Audio + SSD Video (all Samsung 840 Evo) + Spinner 1TB Data , 2x Radeon HD 5450 \\ SD 633 Femto MKH8060 MKH8070 MKH30/MKH40 DPA4060
Reply With Quote
  #10  
Old 06-30-2013, 09:14 AM
Meads's Avatar
Meads Meads is online now
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,827
Default Re: Will PT10/11 License Overwrite PT9 License On iLok?

Quote:
Originally Posted by joachim View Post
Hi,
does that mean, I have to manually transfer my iLok1 licenses first to the iLok2 within the ILM,
or,
with both iLoks inserted into the PC (iLok1 with PT9/10+CPTK and iLok2 empty) and hitting "Surrender" will automatically transfer PT11HD to iLok2 and empty the iLok1 ?

Thanks,
Joachim
Can't answer you that, since I don't use my iLok 1s anymore. Just try it, you have nothing to lose. Can't give you more than an error message.

Having said that, it's "anything can happen"-season at PACE, so...
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Adding a PT10 license to my iLok jkess macOS 1 05-10-2013 01:15 PM
WTB: PT10 Upgrade License for iLOK waldo5150 Buy & Sell 5 11-05-2012 07:33 AM
wtb: PT10 Upgrade iLOK License waldo5150 Buy & Sell 0 10-27-2012 08:02 AM
ilok - Cannot download license: Pro Tools 10+9 Bundle requires surrender of license soukotta Pro Tools 10 10 09-25-2012 07:22 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:10 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com