Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Live Sound > VENUE Live Sound Systems

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-27-2012, 01:41 PM
Joeyohh Joeyohh is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 7
Default SC48 not recognized by PT9.05

Hello,

Sorry if this is a n00b question..

Just upgraded to a new Macbook Pro w/Quad 2.8GHz i7, 4GB DDR3, OSX 10.7.3, Running Pro Tools 9.0.5.

Trying to connect to my SC48 via FWx (am NOT on VENUE 3 firmware yet). The computer seems to see it; D-Show (Fwx) shows up under sound devices in system prefs. However Pro Tools does not show it under playback devices and when exploring the Digi CoreAudio Manager it says "unsupported device". Also might be worth noting, when playing back from iTunes with Fwx selected in system prefs and FWX 1 and 2 routed to channels I get no signal.

Tried reconnecting and rebooting everything. Works perfectly when I connect my old macbook pro.


Any suggestions are greatly appreciated.

Thanks!


Joe
Reply With Quote
  #2  
Old 04-28-2012, 12:40 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,623
Default Re: SC48 not recognized by PT9.05

Couple of things to start with :

- clean uninstall of PT
- reinstall and make sure you install the digi 003 fw drivers
- still not seen -> go to playback engine and make sure it it set to the venue system
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 04-28-2012, 03:47 PM
Joeyohh Joeyohh is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 7
Default Re: SC48 not recognized by PT9.05

Ok so;

Did a complete uninstall and reinstall of PT9. Installed the 9.06 updater. Still same problem and no dice. Again, VENUE is showing up under sound section of mac system prefs but does not play back through SC48 when selected. FWx does NOT show up under playback engine device tab, only built in input, built in output, and pro tools aggregate IO.

I didn't notice an option to install 003 drivers when installing PT.

Is Venue firmware version 3 required to run on PT9.06?


See screenshot below.


http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...33176467_n.jpg


Please help!


Joe
Reply With Quote
  #4  
Old 04-28-2012, 10:12 PM
Avid Pro Mixing Support's Avatar
Avid Pro Mixing Support Avid Pro Mixing Support is offline
Avid
 
Join Date: Feb 2010
Location: Worldwide
Posts: 82
Default Re: SC48 not recognized by PT9.05

Sounds like you did not install the 002/003/FWx drivers, which are found here: http://www.avid.com/drivers (about halfway down the page)
Quote:
VENUE FWx FireWire Option Card Drivers
Let us know if this works

-Rich
Reply With Quote
  #5  
Old 04-30-2012, 10:35 AM
Joeyohh Joeyohh is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 7
Default Re: SC48 not recognized by PT9.05

Success!


Me = Dummy!


Thanks for taking the time!



Joe
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT 9.06 on Mac with SC48 Tigerspill VENUE Live Sound Systems 4 02-10-2013 08:50 AM
PT 9.06 on Mac with SC48 Tigerspill macOS 0 02-04-2013 10:52 AM
PT 9 with SC48 J2sound VENUE Live Sound Systems 3 12-06-2010 10:08 AM
FWx on SC48 not recognized by Pro Tools LE Robert I VENUE Live Sound Systems 4 10-01-2010 12:55 PM
Sc48+pt le braxty VENUE Live Sound Systems 4 04-18-2010 11:00 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:47 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com