Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-06-2019, 05:01 AM
TJ Allen TJ Allen is offline
Member
 
Join Date: Mar 2018
Location: Bristol, UK
Posts: 14
Default Artist Mix EQ Insert Lock

Hey all,

I know this is more a post for the Idea Scale (or the new Avid app, which I haven't had time to look at) - but I'm also hoping Eddie might see it here.

I've been wondering about a solution for EQ Cycling with Artist Mixes - and thought that perhaps a solution might be the ability to 'lock' the EQ mode on Artist Mixes to a particular Insert Slot. That way, those of us who use common Inserts like channel strips can still have hands on control, even if we add a surgical EQ before it in an earlier slot.

For example - if I had a Channel Strip in Insert E on every channel, I could retain control of that with the Artist Mix's EQ mode, even if I put an EQIII or Pro-Q in slot A.

Would this idea appeal to anyone else or am I alone in this workflow?

Cheers,
T
Reply With Quote
  #2  
Old 03-06-2019, 07:57 AM
KingTor KingTor is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: Albuquerque, NM
Posts: 1,049
Default Re: Artist Mix EQ Insert Lock

I dig what you're saying. I have 3 EQs and 4 dynamics plugs in my dialog chain so I never bothered to get in the habit of the EQ and dynamics shortcuts on the Artist controllers, but there are one of each that get 90% of my attention during a mix, so I would happily learn those shortcuts if they would go to those go-to plugins.

sent from a stupid phone using Tapatalk
__________________
Tor Kingdon, Chief Sound Guy
Hear Kitty Studiostwitterfacebook
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Artist Chat window in Avid Artist Community taylor4814 Pro Tools 2018 0 01-25-2017 06:30 AM
Can't seem to insert a plugin on an artist control glogulus Artist Series 6 04-22-2015 11:09 PM
Artist Transport: Application Lock Issues / Other suggestions Xill Artist Series 4 12-04-2014 10:08 AM
Touching Artist Transport Freezes Up Artist Control in Logic sonofmack Artist Series 1 03-13-2013 08:22 PM
How to insert time / insert measures, without upsetting tempo map and markers imp 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 03-25-2003 05:45 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:12 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com