Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-12-2006, 11:54 AM
revaudio revaudio is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 3
Default Help! Cubase SE 3 not connecting MBox 1.0 Mac 10.4

Hey everyone

I realize this is a pro tools forum - but hoping someone else out there has run into this situation. We have a mixed lab here at Sheridan College - running Pro Tools LE 7 with an Mbox 1.0 and we have just installed Cubase SE 3 - and it does not want to recoginze the asio driver.

The setup:
G5 Quad running 10.4.7 with 4 gig RAM
M-Box 1.0
PT LE 7.1

When trying to select the digi driver under Devices > Device setup - it says "No valid Asio Driver!" although the digi shows up in the list. When selecting it, cubase freezes and you have to force quit. I tried uninstalling and reinstalling the latest core audio (7 for use with 10.4 tiger - linked above) standalone. Still getting the same error. The M-Box works with everything else - garageband (pro tools of course!) itunes and sampletank in standalone mode.

Any help would be appreciated - class is starting this week!

Jason
Reply With Quote
  #2  
Old 09-12-2006, 03:42 PM
revaudio revaudio is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 3
Default Fixed!

For anyone else looking for this answer - using Cubase SE 3 on a G5 quad with Mbox 1.0 - turning off multi-processing in the Device Setup will allow it work. It must not like the quad...

Thanks to Rick Ruse and Dafydd for figuring out this one today in the lab!

- Jason
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Connecting A DI/Pre-amp Into Mbox 3 Pro bdam123 General Discussion 9 02-22-2012 02:38 PM
Q about connecting ISA One to Mbox 3 Pro persuader Pro Tools 9 4 11-30-2011 08:40 AM
connecting 888/24 to mbox 1 ? weighbor 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 07-21-2010 09:37 AM
Mbox not connecting eboid 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 05-28-2008 01:42 PM
connecting pre amp to an mbox 2 oulablank Tips & Tricks 8 05-20-2008 05:24 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:16 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com