Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-23-2020, 07:52 PM
Rajsmoove Rajsmoove is offline
Member
 
Join Date: Sep 2014
Location: US
Posts: 35
Default MTRX Studio Rack Size

Has anyone else had a problem fitting the studio in their rack? I got mine last week and the plastic face plate seems to be just so slightly larger that the metal rack ears behind it and it wont fit into my rack.

I also have an issue with headphone 1 playing only out the left side unless I jiggle and twist the adapter, but with distortion in the right. It also causes distortion in analog out 2. I think there is a short somewhere. Hp 2 plays fine. All the rest of the outputs are ok as well. Prolly just a bad unit and I plan on getting it swapped out thru sweetwater, but if the awkward rack size is something across all the units the Studio might not be for me which is disappointing.

I think the convertors are as good as my dangerous convert 2.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-28-2020, 12:27 PM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 1,271
Default Re: MTRX Studio Rack Size

Greetings,

I've racked several MTRX Studios in multiple racks and haven't had any issues properly occupying or fitting the rack boundaries. I can't determine from your photos exactly what the concern is?


Jeff
__________________
Jeff Komar
Solutions Specialist, Pro Audio
Avid
S6 FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 12-28-2020, 01:31 PM
arche3's Avatar
arche3 arche3 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: New York, NY
Posts: 1,032
Default Re: MTRX Studio Rack Size

Your racks were made too narrow.

Sent from my SM-G986U using Tapatalk
Reply With Quote
  #4  
Old 12-28-2020, 04:27 PM
Sardi Sardi is online now
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 2,150
Default Re: MTRX Studio Rack Size

Quote:
Originally Posted by arche3 View Post
Your racks were made too narrow.

Sent from my SM-G986U using Tapatalk

Yep.

Doesn’t look like there’s any wiggle room at all on that rack.

Mine have a couple of mm buffer on each side. I’ve got a few bits of gear that are slightly wider than others. Pretty common.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #5  
Old 12-28-2020, 06:29 PM
Rajsmoove Rajsmoove is offline
Member
 
Join Date: Sep 2014
Location: US
Posts: 35
Default Re: MTRX Studio Rack Size

@creativecontrol The plastic face of the unit extends slightly past the metal ears behind it and it wont go flush.

I have and have had a ton of rack equipment in my racks:

Cl1b
Avalon 737
Distressor
La2a
Heirtage audio 8 slot 500 rack
1176
Avid eleven
1073 vintage king rack
Vipre
Hr 500
Api lunchbox
Precision 8
Switchcraft Patchbays


And in this specific slot:

rosetta 800
002 rack
Symphony mk1
Avid hd I/o

Everything else has fit. This is the first time ive had this issue in 15 years.
Been out of town for the holidays but I will measure tmrw and report back
Reply With Quote
  #6  
Old 12-29-2020, 11:41 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 36,315
Default Re: MTRX Studio Rack Size

FWIW, all my racks are built to 19.25" after having this issue with something many years ago.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, Presonus Studio 1810C
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


I started in this business with nothing..........and I have most of it left

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #7  
Old 12-29-2020, 10:08 PM
Rajsmoove Rajsmoove is offline
Member
 
Join Date: Sep 2014
Location: US
Posts: 35
Default Re: MTRX Studio Rack Size

@ albee1952 when I had mine built I never figured that would be an issue

I measured it today and as per my trusty tape measure the front panel came in at 19 1/16”

Too bad. No mtrx studio for me...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MTRX Studio with HD I/O nedd Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 22 03-02-2021 02:12 PM
MTRX Studio i/o Cheesehead Post - Surround - Video 9 02-21-2021 09:17 AM
MTRX Studio clicks Reckless Erik Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 4 11-29-2020 06:30 PM
MTRX Studio owners around? atticmike Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 0 11-14-2020 05:11 PM
MTRX Studio - No AES?! Ryan Young Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 23 02-23-2020 03:13 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:57 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com